Gazete Vatan Logo

Kargoda da dev filo

324 yolcu uçağı ile dünyanın en büyük filolarından birine sahip olan THY, korgoda da dev olacak. Turkish Cargo’nun bünyesine yıl sonuna kadar 3 kargo uçağı daha katılacak. Filodaki uçak sayısı 22’ye ulaşacak.

Kargoda da dev filo

2023 yılında dünyanın en büyük 5’inci kargo şirketi olmayı hedefleyen Turkish Cargo, bu doğrultuda filoyu genişletmek için yeni adımlar atıyor. Turkish Cargo Satış Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Kılıç, “Turkish Cargo daha çok yurt dışına yönelik anılıyor ancak iç piyasada da hizmet veriyoruz. Gelecek talebe göre yurt içi taşımacılıkta da daha fazla adım atmaya hazırız. Türk Hava Yolları (THY) önümüzdeki dönemde yolcu uçağı sayısını artıracak. THY’nin yanında biz de büyümeye devam edeceğiz. Bu yılın sonunda 3 kargo uçağı daha gelecek. Filomuzdaki uçak sayısı 22’ye çıkacak” şeklinde konuştu.

El ele büyüyor

Türk ihracatçısının çok iyi çalıştığını belirten Kılıç, promosyon olarak verdiğimiz hatlarda ihracatçının tam kapasite çalıştığını belirterek, “Hatta kapasite artırımı talep ediyorlar. İş adamlarımız dünyanın her tarafına, hiç ummadığımız noktalara satış yapıyor. Bundan sonraki süreçte onlara çok iyi kapasite sunuyor olacağız. Turkish Cargo ihracatçıyla el ele büyüyor” dedi.

İzmir’den New York’a taze balık taşıyacak
TurkIsh Cargo’nun Türkiye’nin ihracatına destek verdiğine işaret eden Ömer Faruk Kılıç, balık ihracatçısının İzmir-New York hattında kargo uçağı talebinde bulunduğunu açıkladı. Bu konudaki çalışmalarının da sürdüğünü bildiren Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “2017’de yaş meyve sebze ihracatçılarıyla anlaşma yaptık. Anlaşma kapsamında ihracatçıya özel indirim imkanı sunduk. Böylece ihracatçının ürünlerinin taze ve hızlı gitmesini, uçaklarımızın doluluk oranlarını artırmayı başardık. Geçen yıla kıyasla yaş meyve sebze taşımacılığında yaklaşık yüzde 80 büyüme var.”
46 saniyede bir uçak inip kalktı
İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bu yılın ilk yarısında her 69 saniyede, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda da her 140 saniyede bir uçak iniş-kalkış yaptı. Aynı dönemde, 338 bin 74 sefer icra edilen İstanbul’un tüm havalimanları baz alındığında, ortalama her 46 saniyede bir uçağın indiği veya kalktığı belirlendi.
Bu dönemde, Atatürk Havalimanı’nda iç hatlarda 67 bin 491, dış hatlarda 158 bin 943 olmak üzere, toplam 226 bin 434 uçaklık hava trafiği oluştu. İlk 6 ayda, Sabiha Gökçen Havalimanı’nı kullanan uçak sayısı, iç hatlarda 71 bin 276, dış hatlarda 40 bin 364 olarak kaydedildi. Söz konusu havalimanında bu dönemde 111 bin 640 uçaklık trafik yaşandı.
İstanbul’daki 2 havalimanından geçen yılın ilk yarısında 321 bin 994 uçak iniş ve kalkış yapmıştı. Bu yılın ilk 6 ayında iki havalimanı merkezli düzenlenen sefer sayısı 338 bin 74 olarak kayıtlara geçti. Yılın aynı döneminde geçen seneye göre hava trafiğinde 16 bin 80 seferlik artış kaydedildi. Atatürk Havalimanı’nda ilk 6 ayda 226 bin 434 uçak iniş ve kalkış yaptı. Buna göre, havalimanında yaklaşık 69 saniyede bir uçak pistten ayrıldı veya piste indi.

Haberin Devamı