Gazete Vatan Logo

Karadeniz’de terörist avı

Gümüşhane’deki operasyonda Kırmızı Kategori’de aranan ve başına 4 milyon TL ödül konulan PKK’lı terörist ‘Zeynel’ kod adlı Mehmet Yakışır’ın öldürülmesiyle birlikte, örgütün sözde Karadeniz Açılım Grubu büyük darbe aldı

Karadeniz’de  terörist avı

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Gümüşhane, Giresun ve Trabzon illeri kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik hava destekli yürütülen operasyonlarda önceki gün Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde bir grup teröristle temas sağlandı. Jandarma ve Polis Özel Harekât birliklerinin kıskaca aldığı terörist grupta yer alan, ‘kırmızı liste’de aranan ve başına 4 milyon lira ödül konulan grup lideri ‘Zeynel’ kod adlı Mehmet Yakışır ile ‘Rodi’ kod adlı Levent Dayan etkisiz hale getirildi. PKK’nın sözde Karadeniz Açılım Grubu’nun elebaşı Mehmet Yakışır’ın, geçen yıl erzak çalan PKK’lıların yerini gösterirken teröristlerin kurşunlarının hedefi olan Eren Bülbül (15) ile Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in şehit olduğu saldırının emrini verdiği öğrenildi.

6 yıl önce gelmişler

Operasyonla örgütün sözde Karadeniz Açılım Grubu büyük darbe aldı. Tunceli’den 6 yıl önce 12 kişilik grupla geldiği tespit edilen Yakışır’ın bölgedeki saldırı eylemlerinin emrini verdiği belirtildi. Güvenlik güçlerinin bölgedeki operasyonlarını artırması, fotokapanların kurulması ve hava destekli operasyonlarla kıskaca alınan terörist gruptan, 2’si teslim oldu, 4’ü çatışmalarda öldürüldü. Son çatışma ile büyük darbe alan örgütün kalan 6 üyesinin kaçışa geçtiği belirlendi. Kaçan grupta, İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi Yeşil Kategori’de, başına 1 milyon lira ödül konulan ‘Türk Tarık’ kod adlı Barış Öner’in de yer aldığı belirlendi. Operasyonların sürdüğü bölgede, teröristlerin yaşadığı panik telsiz konuşmalarına yansıdı. Terörist grubunda, yaralılar olduğu belirlendi. Grubun etkisiz hale getirilmesi için bölgeye takviye birlikler sevk edildi. Operasyonlara ATAK ve Kobra tipi askeri helikopterler de destek veriyor.

Haberin Devamı

Şemsiye taşıyorlar

Etkisiz hale getirilen ‘Zeynel’ Kod adlı Mehmet Yakışır ile ‘Rodi’ kod adlı Levent Dayan’ın üzerilerinde 2 gece görüş kabiliyetli dürbüne sahip M 16 tüfek ele geçirildi. Teröristlerin termal kamera ve insansız hava araçlarına yakalanmamak için şemsiye taşıdıkları belirlendi.

Bir haftada 53’ü vuruldu

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı ülke genelinde son bir hafta içerisinde düzenlenen operasyonlarda 37’si ölü, sekizi sağ, sekizi teslim olmak üzere 53 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Yapılan planlı operasyonlarda 4 bin 292 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır, Tokat ve Hakkâri’de yürütülen operasyonlarda, terör örgütü mensuplarınca kullanılan üç sığınak, barınak ve mağara ile tuza klanan yedi el yapımı patlayıcı ve mayın imha edilirken, beş kilogram patlayıcı yapımında kullanılan madde, 26 el bombası, 46’sı ağır ve uzun namlulu olmak üzere 56 silah ile bin 984 adet muhtelif mühimmat ele geçirildi.