Gazete Vatan Logo

Karacak Dağı’nı vuran Türkiye tarihte bir ilke imza attı

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Irak'ın kuzeyinde teröristler tarafından üs olarak kullanılan Sincar ve Karacak Dağı bölgelerine hava harekatı düzenlendi. Bu operasyonla ilgili sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, Türkiye bu akınla ilk defa Mahmur’ da etki üretmiş, Cumhuriyet tarihinde ilk defa bu kadar derine inmiştir” dedi.

Karacak Dağı’nı vuran Türkiye tarihte bir ilke imza attı

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları PKK/KCK/PYD/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek, Irak'ın kuzeyinden halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak için Irak'ın kuzeyine yönelik hava harekatı düzenledi. Operasyonda teröristler tarafından üs olarak kullanılan Sincar ve Karacak Dağı bölgelerindeki terör hedefleri vuruldu.

BU BİR MESAJDIR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) sınır ötesine yönelik hava harekatına ilişkin, "Bu harekat teröre darbe, terör destekçilerine bir mesajdır." ifadesini kullandı.

BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar ise sosyal medya hesabından dün gerçekleştirilen operasyona ilişkin şu paylaşımda bulundu: Dün TSK’nın hava akınıyla vurduğu Karacak Dağı, Irak’ta Mahmur’un hemen kuzeyinde, Türkiye’ye 170-180 kilometre uzaktadır. Dağ, Musul-Kerkük arasındadır. Türkiye bu akınla ilk defa Mahmur’da etki üretmiş, Cumhuriyet tarihinde ilk defa bu kadar derine inmiştir.

Haberin Devamı