Gazete Vatan Logo

Kanser kardeşliği

Meme kanseri hastalığında kullanılan Tamoksifen isimli ilaç piyasada tükendi, kara borsaya düştü.

Kanser kardeşliği

İlacı bulamayan hastalar sosyal medyada bir araya geldi. Tamoksifen ilacını bulamayan Meme Kanseri hastaları isimli grupta, ilaç temin edemeyen hastalar gönüllüler yardım ediyor. Kimisi ilacının yarısını gönderirken, yurtdışında yaşayan kişiler de oradan ilaç göndererek yardım ediyor.

Pembe Hanım Derneği tarafından hayata geçirilen uygulamada piyasada ilaç temin edemeyen hastalar, güncel raporlarını mesaj yoluyla gönderiyor. Raporlar kontrol edildikten sonra var olan ilaç gönderiliyor. Yoksa grupta duyuru yapılıyor. Dernek genel sekteri Seda Kansu, grubun gönüllülük esasına dayalı olduğunu belirtti. “Gönüllü olarak bağışlanan ilaçlardan hiçbir şekilde para talep etmeden hastalara ulaştırıyoruz” diyen Kansu: “Şuana kadar 700’den fazla hastaya ilaç temin ettik. İlaç temininde yaşanan bu sorun en kısa sürede çözülmeli.”

Karaborsadan ilaç temin edip eczane üstünden normal depo fiyatlarından satış yapan bir eczacı ise, “İlaç temin etmekte zorlanıyoruz. Normalde 29 lira olan ilacı karaborsadan 39 liraya alıyoruz ve bu fiyatla temin edemeyen hastalara satıyoruz. Bazı eczacılar ise bunu kötü yönde kullanarak fahiş fiyatlara satıyorlar” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı