Gazete Vatan Logo

Kanal İstanbul’da ihale zamanı

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul projesinde hedeflerinin güzergah ve ÇED süreci dahil tüm çalışmaları 2018 yılı ilk yarısında bitirip, ikinci yarının başında da ihale sürecini başlatmak olduğunu söyledi

Kanal İstanbul’da ihale zamanı

Kanal İstanbul’un etüt projeleri için ihalenin gerçekleştirildiğini belirten Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 5 ayrı güzergahla ilgili tatlı su, ekolojik denge, kentsel dönüşümle ilgili ekolojik dengeyi bozmayacak ve yapılaşmaya uygun zeminler konusunda çalışıldığını söyledi.

Arslan, sondajların devam ettiğini belirterek, artı ve eksilerin ortaya konulmasının ardından güzergahın belirleneceğini ve 5 güzergahtan biriyle ilgili karar çıkacağını ifade etti. Eş zamanlı olarak ÇED süreçlerinin yürütüldüğüne dikkati çeken Arslan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan güzergah nedeniyle tek güzergah üzerinde çalışılıyormuş gibi bir algı oluşturulduğunu ancak ÇED süreci de dahil, 5 güzergahla ilgili çalışmaların yürütüleceğini vurguladı.

Kesinleşen güzergahla ilgili ÇED’in nihayete erdirileceğini belirten Arslan, böylece ihale sürecinin başlayacağını kaydetti. Çalışmaların 2018 yılı ilk yarısında tamamlanacağının altını çizen Arslan ikinci yarının başında ihale sürecinin başlatılacağını ekledi.

Haberin Devamı