Gazete Vatan Logo

Kanal bereketi

Kanal İstanbul’un resmi güzergahının açıklanmasıyla Başakşehir, Küçükçekmece ve Ispartakule’de konut piyasası hareketlendi. Hafta sonu satış ofislerinde ziyaretçi sayısı ikiye katlandı. Yalnızca Emlak Konut projelerinde 75 ev için ön satış yapıldı

Kanal bereketi

Kanal İstanbul’un net güzergahının açıklanmasıyla, bölgede konut sektörü de hareketlendi. Kanal İstanbul için Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridoru seçilirken, bölgede yıllardır süren arsa alışverişine şimdi de konut ilgisi eklendi. Birçok proje henüz net güzergah belirlenmemişken Kanal İstanbul üzerinden pazarlama yapmıştı ancak resmi açıklama ile mega projeden etkilenecek projeler de ortaya çıktı. Güzergahın açıklanmasından sonra bölgeye akın başladı, satış ofisleri hafta sonu doldu taştı. Ziyaretçide 2 kat, satışlarda yüzde 30’a varan artışlar görüldü. Yatırımcı en çok Kanal İstanbul manzarasını ve projelerin uzaklığını araştırdı.

Olağan dışı hareket

Kanal İstanbul güzergahında satışı devam eden 12 projesi bulunan Emlak Konut GYO’nun projelerinde ön satışlar dahil 75 adet satış yapıldı. Bölgede proje geliştiren özel şirketler de talepten nasibini aldı. Aynı dönemde 84 ay sıfır faiz kampanyasının da devam etmesi, Kanal İstanbul manzaralı projelere avantajlı fiyatlarla sahip olma fırsatı oluşturdu.

Haberin Devamı

Mega proje, Başakşehir, Kayaşehir, Küçükçekmece ve Ispartakule’deki konut sektörünü etkiledi. Güzergah açıklandıktan sonra yapılan satışlarda ‘Kuzey Yakası’ bölgesi öne çıktı. Bu bölgedeki 5 projede 36 dairenin satışı yapıldı. Bahçekent bölgesinde 3 projede 26 adet, Ispartakule bölgesinde de 1 projede 13 adet satışa imza atıldı.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Kanal İstanbul’un sadece bölgedeki projelere değil İstanbul piyasası ve ülke ekonomisine büyük hareketlilik getireceğini söyledi. Kurum, “Büyük altyapı projeleri her zaman kendi bölgesini hareketlendiriyor. Kanal İstanbul da gerçekten büyük bir proje. Güzergahın açıklanmasıyla birlikte satış ofislerinde olağandan farklı bir hareketlilik oldu” dedi. Afrin’de operasyon sürerken bir taraftan da yatırımların devam ettiğini ifade eden Kurum, “Bu ilgi böyle bir ortamda bile ekonomiye ve geleceğe güveni gösteriyor” diye konuştu.

Ziyaretçi 2 kat arttı

Kanal İstanbul güzergahı üzerinde proje gerçekleştiren EYG’nin İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, resmi açıklama sonrasında ziyaretçi trafiğinin arttığını belirterek, “Satış ofislerine gelen-giden 2 kat arttı. Haftalık satışlarda yüzde 30 artış oldu diyebiliriz. Bu bölge, zaten İstanbul ortalamasının üzerinde satış hızına sahip olan bir bölgeydi. Hem yatırım hem oturumcu ilgi gösteriyordu. Şimdi Kanal İstanbul sayesinde daha fazla rağbet oluyor” dedi.
Harekete geçtik
Başakşehir’de ürettiği projelerle tanınan Makro İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, bölgede 1.5 ay önceden hareketin başladığını belirtti. Uyan, şunları söyledi: “Güzergah kesin olmadığı için tüketiciyi yanıltmamak adına beklettiğimiz broşürlerimiz, tanıtımlarımız vardı. Bu tanıtımları da devreye sokmamız etkili oldu. Hafta sonu hareketli geçti. Projenin sadece güzergahı belli, önümüzdeki dönemde projeye ilişkin yeni açıklamalar yapıldığında daha fazla ilgi görecek.”

Haberin Devamı