Gazete Vatan Logo

Kalçalarınız 1 ayda şekillenir

Ajda Pekkan’ın geçen hafta paylaştığı fotoğrafı büyük ilgi gördü. Fotoğrafta kalkık popsu dikkat çeken Pekkan’ın yaşına rağmen nasıl bu kadar fit olduğu da merak konusu oldu. Doris Hofer de, Ajda gibi kalkık bir popoya sahip olmak için neler yapılması gerektiğini anlattı.

Kalçalarınız 1 ayda şekillenir

Kalça kaldırma

Yoga matının üzerine sırt üstü yatın ve kollarınızı yere paralel olarak uzatın. Dizlerinizi 30 derece bükün. Belinizi yukarı kaldırıp nefes verin. Hareketin son noktasında iki saniye yukarıda bekleyin, karın kaslarınızı gerginliğini azaltmadan kalçanızı indirin. 3 set 15 tekrar yapın. İleri seviyede ise kollarınızı göğüs hizasına getirin ve hareketi tek ayakla yapın.

Çömelme/Squat
Ayaklarınız omuz hizasından biraz daha geniş, kollarınız öne doğru açık ve düz, göğsünüz dik şekilde pozisyon alın. Sırtınız düz ve omuzlar geriye doğru olacak şekilde karın kaslarınızı gerginleştirin. Başınız önde yavaşça çömelin. Gövdeniz hafif öne eğik şekilde kalçanızı arkaya itin. Nefes alın. Dizlerinizin ayaklarınızın hizasında olmasına ve öne kaymamasına dikkat edin. Hareketi başlangıç için sandelyeyle yapabilirsiniz. 3 set 15 tekrar yapın.
Çifte atma
Yoga matına elleriniz ve dizleriniz üzerinde yerleşin. Elleriniz omuz hizasında bacaklarınız 90 derece bükülü ve ayaklarınız kalça hizasında aralık olsun. Sırtınız dik, karın kaslarınızı gergin tutun. Şimdi sağ bacağınızı ayağınızın tabanı yukarı bakacak şekilde arkaya uzatın. Bacağınız yere paralel olsun. Yapabiliyorsanız bacağınızı daha yukarı da kaldırabilirsiniz. Harekete başlarken nefes verip, başlangıç noktasına dönerken tekrar nefes alın. 3 set 15 tekrar yapın.
Set-up
Merdiven çıkma hareketiyle ısının. Merdivenin en alt kısmına sağ ayağımızla basıp kendimizi yukarı çekerken üst vücudumuzu sola doğru çeviriyoruz. Aşağı inerken vücudumuzu tekrar eski pozisyonuna döndürerek karşıya bakıyoruz. Her bacak için 3 set ve 12 tekrar yapın.
Ajda Pekkan’ın sırrı
72 yaşındaki Ajda Pekkan genç ve fit görünmesinin sırrı diyet ve egzersiz programı. Süperstar’ın diyet listesinde bol bol beyaz protein, soda ve yeşil çay var. Bu pogramını ise masajlar, bitkisel gıda destekleri, şifalı bitkiler içeren doğal tabletler, vitaminlerle destekliyor. Ajda Pekkan formda kalmasının sırını kendisi de şöyle açıklıyor, “Tatlıyı çok severim. Canım tatlı çekince bitter çikolata yerim. Her sabah bir bardak süt, yulaf ezmesi, tarçın ve bal yerim. Öğlen yeşil çay içerim.” Spor yapacağı günlerde rahat hareket etmek için müsli veya yoğurtla mısır gevreği yiyor. Her gün 1 saat yürüyen Pekkan haftada üç kere de özel antrenör eşliğinde spor yapıyor.

Haberin Devamı