Gazete Vatan Logo

Kadınlarda "plaj paniği" başladı estetik operasyon sayısı artıyor! (2)

"Kendini hiç beğenmeyen, daha fazlasını isteyenler var" diyor Estetik Cerrah Dr. Serhat Tuncer. İddiasına göre Deniz Akkaya da bu hastalarından biriymiş. Tuncer'e göre estetik ameliyat dönemi bu mevsimde başlıyor. Mart, plaj paniği yaşayanların estetik ayı

* Meme güzelliğine göre mi partner bulunuyor?
Olabilir! (gülüyor) İşin şakası bir yana, insanın kendine güveniyle ilgili bu ameliyatlar. İnsanlar estetik ameliyatları kendilerini daha iyi hissetmek için yaptırıyor. Sonuçta herkes güzel şeylerin peşinde. Doğduğumuz andan itibaren güzele yöneliyoruz.

* Liposuction yaptırmanın bedeni şekillendirmek olduğunu söylüyorsunuz, kilo vermek için liposuction yaptıranlar yok mu? Karın bölgesinden, bacaklarından yağ aldıranlar...
Liposuction'ın amacı kilo verdirmek değildir. Az miktarda yağ dokusu alarak çok kilo vermiş görüntüsü yaratmaktır amaç. Çok yağ almak zaten doğru bir şey değil. Kilo, yağ çoksa bunu bir defada almak da doğru değildir, seanslara bölmek gerekir. Ben hastalarıma önce kilo vermelerini, mutlaka diyet ve egzersiz yapmalarını tavsiye ediyorum. Birçok hastamdan çok az yağ alarak motivasyonu sağlıyoruz. Bir de çok yağ alındığında yoğun bakım gerektirir. Bu ameliyaüar küçümsenecek ameliyatlar değil. Güzelleşmek isteyen birini böyle ameliyatlara sokmak ne kadar doğru? Fazla riske sokmamak lazım.

* Bir seansta ne kadar incelme sağlanıyor?
Bu nereden aldığınızla, oradaki yağ yoğunluğuyla ilgili. Çok değişir. Ama öncelikli amacımız inceltmek değil, kavisleri güzel bir biçimde ayarlamak.

* Size en çok kimler geliyor?
Her yaş grubundan gelen var.

* 18 yaşındaki kızlar da yağ aldırmaya geliyor mu?
Bazen 18 yaşındaki bir kız 30 yaşındaki bir kadının vücuduyla karşınıza gelebiliyor.

* 18 yaşındaki kızların yağ aldırması doğru mu?
18 yaşından küçük olup ailesiyle gelenler var. Kadınlarda beden 16 yaşında şekilleniyor. 18 yaşında yağ dağılımı ortaya çıkıyor. Ama bu yaşlarda beklenen vücudun diri olması ve yağ birikimini iyi beslenme ve hareketle yapmamasıdır.

* Bir seansta en fazla ne kadar yağ alınıyor?
3 - 4 cc.

Altı ay sonra ideal sonuç
* Hastanede yatmak gerekiyor mu?

Bir gece istirahatı kesinlikle öneriyorum. Ertesi gün eforlu bir iş yapmayacaksa normal işine dönebilir hasta. Üçüncü günden sonra korseyle normal aktivitesine dönebilir. Üç - dört hafta korse takmak zorunda.

* Ne kadar zamanda iyileşiliyor?
İlk bir ayda ödemler geriler ama bizim tam hedeflediğimiz sonuç 6 ay sonra görülür.

* Size elinde fotoğraflarla gelen hastalar var mı? Ya da sürekli gelip farklı bir yerini değiştirmek isteyenler?
Olmaz olur mu? Ben fotoğrafa bakıp bunun kendi yüzlerine uygun olup olmayacağını anlatırım. Uygun olmayacak ve yapamayacağınız şeye girmemeniz lazım. Ve öncelikle karşınızdaki hastayı çözmeniz lazım. En iyisini yapsanız da mutlu olmayacaklar, sürekli estetik yaptıranlar var. Bunu baştan anlamanız mümkün değil. Bir ameliyat yaptıktan sonra anlarsınız. Bazı hastalar kendilerini ne yaparsanız yapın beğenmezler, sürekli bir eksiklik bulurlar, farklı olmak isterler.

Deniz Akkaya mesela. Sürekli estetik yaptırıyor. Birçok hasta kendisi gibi olmak istemiyor, devamlı değişmek, daha güzel olmak istiyor. Doktorlar buna dikkat etmeli. Bu psikolojik bir sorunun işareti olabiliyor. Ben genelde bu hastalann taleplerini gerçekleştirmeyerek kendimi onlardan uzak tutuyorum.

Haberin Devamı