Gazete Vatan Logo

Kadınlar artık endişeli değil daha bilinçli

Tülin Şahin, artık kadınların daha bilinçli olduğunu bu yüzden hiçbir konuda endişelenmediğini söylüyor ama zayıf olma takıntılarını eleştiriyor ve, “Fit ve sağlıklı olmak güzel fakat; bu kadar takıntılı olmak doğru değil” diyor.

Kadınlar artık endişeli değil daha bilinçli

Global Citizen Forum’da küresel vatandaş elçişi seçildiniz. Sizce neden sizi seçtiler?

İlk defa bir Türk böyle bir organizasyonda yer aldı. Böylesine güzel ve öneml bir organizasyonda yer almaktan dolayı elbette çok mutluyum. Beni seçmelerinin nedenine gelince Danimarka’da doğup büyümüş olmam, global çalışıyor olup ama Türkiye’de yaşıyor olmam beni fazlasıyla ‘küresel vatandaş elçisi’ yaptığını belirttiler. Dünyanın dört bir yanında bir çok kültürle bir arada çalışıyor olmam ,aynı zamanda Unicef iyi niyet elçisi olmam... Bunların hepsi birer etkendi orda olmam için. Orda devamı gelecek birçok projeye imza attık.

Yaz kış 1 saat yürüyün

Kadınlar sağlık konusunda sizce daha mı endişe duymaya başladı?
Kadınlar sağlıkları konusunda daha fazla endişe değil de daha çok bilinçlendiler. Dünyanın dört bir yanında herkes ‘sağlıklı yaşama’ fokuslanmış vaziyette yaşıyor. Sadece kadınlar değil erkekler de sürekli spor ve yediklerinde daha sağlıklı ürünler seçmeye yoğunlaştı. Ama bence bu konuda yüzde 70 sağlıklı beslenme yüzde 30 eğlenceli beslenme olmalı. Bu en doğrusu olur.
Birçok işi aynı anda yapmak gibi bir yeteneğiniz var. Bu durum size zamanla neler kattı?
Bunu yapabilmek için en baştan disiplinli ve profesyonel olmak gerekiyor. İyi ve planlı organize olmak gerekiyor. Ajandanızı iyi yönetmeniz,organizasyon konusunda becerikli, pratik olmanız lazım. Her şeyi son dakikaya bırakarak çalışmak, plan yapmak hiç bana göre değil. Sanırım hepsi Kuzey Avrupa’da doğup büyümenin verdiği aşırı disiplinden kaynaklanıyor.
Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Çırağan Palace Kempinski ile yaptığınız bazı etkinlikler var bunlardan bahseder misiniz?
Çırağan Palace Kempinski İstanbul ile her yıl ekim ayında ise sosyal sorumlulukla Tuliss’i tasarlıyoruz. Ekim ayı bildiğiniz gibi dünyada Meme Kanseri farkındalık ve erken teşhisin önemine dikkat çekiyor. Çırağan Sarayı da bu anlamda ay boyunca bir çok farkındalık etkinliği yapıyor. Ben de bu sorumlulukla Tuliss’i Ekim ayında meme kanserinin sembollerinden kurdele detayı ve pembe renk ile tasarlıyorum. Gazebo Lounge’a gelen konuklar vitrinde Tuliss’in hemen yanında benim fotoğrafım ve pembe kurdeleyi görüyorlar. Gelen konuklar hem Tuliss’i tattlılar, hem de meme kanseri farkındalığı ve erken teşhisinin önemine katkı yapmış oldular.
Sağlıklı beslenme ve spor konusunda neler yapıyorsunuz? Bu konuda yeni edindiğiniz alışkanlıklar ve rutinler var mı?
Yaz, kış 1 saat yürüyorum veya 1 saat yüzüyorum. Ara sıra da kick box yapıyorum. Vücudunuz yıl boyu spor yapmaya alışıksa metabolizması da hep hızlı oluyor. Fakat sadece yaz mevsimi geliyor plajlara ineceğiz diye yaz aylarına 1-2 kala spor yapılıyorsa o zaman yıl boyu fit olmayı beklemek de yanlış olur. Herkes soruyor bana nasıl oluyor da hiç korkmadan tüm yemekleri yiyebiliyorsun. Cevabı basit yıl boyu hep spor yapmak.
Zayıflık herkeste takıntı olmuş
Zayıflamak isteyen kadınlara önerileriniz neler olur?
Maalesef zayıflık ve zayıf olmak konusu çok takıntı olmuş durumda herkeste. Fit olmak, sağlıklı olmak güzel kabul fakat; bu kadar bu konuya takıntılı olmak doğru değil. Yıl boyu sadece spor yapsınlar bu kadar. Öyle ekstrem spor saatlerine de gerek yok.
Oyunculuğa hiç sıcak bakmıyorsunuz, neden?
Ben işimi seviyorum ve bu alanda gayet mutluyum. Gördüğünüz gibi her gün çalışıyorum. Mesleğime yatırım yaptığım için de bana fazlasıyla geri dönüyor.

Haberin Devamı