Gazete Vatan Logo

İttifakın genişlemesi için mutabık kaldık

AK Parti ve MHP heyetleri dün ittifakı görüşmek için bir araya geldi. Kurtulmuş “Cumhur İttifakı çok önemli. Yerel seçimde de bu tabanın genişletilmesi konusunda ortak, mutabık görüşlerimiz oldu” dedi

İttifakın genişlemesi için mutabık kaldık

AK Parti ve MHP yetkilileri, yerel seçimde ittifak için ikinci kez bir araya geldi. TBMM’de AK Parti Grup Yönetim Salonu’nda gerçekleştirilen görüşmeye, AK Parti’den, Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, MHP’den Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz katıldı. 1.5 saat süren toplantının ardından taraflar basın toplantısı düzenledi. “Bu toplantıların bundan sonraki süreçte de devam etmesi ve bu konuda atılacak adımlarla ilgili her iki partinin görüşlerini olgunlaştırarak sürecin devam ettirilmesi şeklinde prensip kararına vardık” diyen Kurtulmuş şunları söyledi: Cumhur İttifakı, 24 Haziran’da hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili seçiminde ortak hareket edebilme imkanı buldu. Bu ittifakın bu şekliyle önemli olduğunu düşünüyoruz. Eğer yerel seçimlerde de bir şekilde buradan istifade edeceksek bu tabanın genişletilmesi ve Türkiye’nin bundan sonraki siyasi süreçlerinde de olumlu sonuç vermesi konusunda ortak, mutabık görüşlerimiz oldu. İşin bundan sonra teknik kısmı var. Kurtulmuş, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Yerel seçimlerde, genel seçimlerde olduğu kadar rahat bir ittifaktan söz etmiyoruz. Çünkü genel seçimlerde ittifakın ya da ittifakların yasal altyapısı vardı. Şimdi burada böyle yasal altyapı olmadığı için zorluk var. Bunları da her iki parti heyetleri olarak görüşerek, bazı konularda teknik çalışmalarımızı sürdüreceğiz, tekrar bir araya geleceğiz. Bizlerde oluşan ortak kanaati, her iki parti heyeti de kendi genel başkanlarına arz ederek, burada sonuç alınması yolunda hareket edeceğiz. Bu arada Cumhur İttifakı, ana başlıktır. Af konusu olsun, seçim ittifakı olsun, diğer konular olsun bunlar başka konulardır ve Cumhur İttifakı’yla karıştırmamak gerekir.

MHP’li Yalçın ise “Faydalı bir görüşme gerçekleştirdik” dedi. Heyetlerin görüşmeye devam edeceğini, iki parti genel başkanlarına bir metin iletileceğini vurgulayan Yalçın şunları söyledi:

Faydalı görüşme

Haberin Devamı

Temennim, Cumhur İttifakı ruhunun, yerel seçimlerde de canlı bir şekilde bölgelerde yaşanması ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yerli yerine oturmasının sağlanmasıdır. Bugünkü görüşmelerde, olumlu sonuçlara ulaştığımız kanaatindeyim.

Özhaseki: Fikir alışverişi sürecek
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, ittifak görüşmeleriyle ilgili Twitter’dan paylaşımda bulundu: Cumhur İttifakı ruhunu yaşatmak temel siyasi hedeflerimizin başında geliyor. Yereldeki ittifak ile ilgili heyetlerimiz arasında istişari bir görüşme gerçekleştirdik. Seçim süreciyle ilgili fikir alışverişlerimiz MHP Grubu ile bundan sonra da devam edecek.Yerel seçimlerin milletçe birliğimiz, dirliğimiz ve beraberliğimiz adına hayırlı olmasını dilerim.
1.5 saat sürdü
AK Parti’den, Kurtulmuş ve Özhaseki, MHP’den, Yalçın ve Durmaz ittifak çalışmalarını başlattı. 1.5 saat süren zirvenin ardından taraflar açıklama yaptı.

Haberin Devamı