Gazete Vatan Logo

İşveren, çalışanına istediği işi yaptırabilir mi?

Çalışanlar, işverenin kendilerine istediği işi yaptırıp yaptıramayacağını merak ederken, farklı işlerde görevlendirildikleri durumlarda iş sözleşmesini haklı nedenlerle feshederek kıdem tazminatlarını alma imkanları olup olmadığını da öğrenmek istiyor.

İşveren, çalışanına istediği işi yaptırabilir mi?

İşveren çalışanlarını istediği şekilde, istediği görevde istihdam edebilir mi sorusunun cevabı merak edilirken, işverenin görev değişikliği yapması üzerine işçilerin ne gibi hakları olduğu da çalışanlar tarafından cevap aranan soruların başında geliyor.

İŞVEREN İŞÇİSİNE GÖREV TANIMI DIŞINDA İSTEDİĞİ İŞİ YAPTIRABİLİR Mİ?

Çalışanlar işe belli bir işi yapmaları için alınır ve bu görev iş sözleşmesinde yazmalıdır. Eğer iş sözleşmesinde görev tanımı açıkça belirtilmemişse emsal işçilerin durumuna bakılabilir. Aksi takdirde çalışanın ne iş yapacağı net bir biçimde bellidir ve başka bir işte çalıştırıldığında buna itiraz etme hakkı vardır. İşveren editör olarak istihdam ettiği çalışanına temizlik yaptıramaz ya da kasiyer olarak alınan kişiye şoförlük yaptırılamaz. 4857 sayılı İş Kanununun 22 nci maddesine göre işçinin çalışma koşullarında yapılacak esaslı bir değişikliğin ancak durumun işçiye yazılı olarak bildirilmesi halinde yapılabileceği belirtilmektedir. İş sözleşmesinde yapılan görev tanımı keyfi bir biçimde işveren tarafından bozulursa, yeni görev açık bir biçimde eskisine nazaran daha güç ise ve bu durum için çalışanın yazılı olarak rızası alınmamışsa, çalışanın iş sözleşmesini haklı nedenle feshetme hakkı doğar. Bu şekilde işten ayrılan çalışan kıdem ve ihbar tazminatlarını da almaya hak kazanır.

Haberin Devamı