Gazete Vatan Logo

İşte Renault'un yeni konsepti: Trezor

Tamamen elektrikli Renault Trezor, Cenevre Otomobil Fuarı'nda Yılın En İyi Konsept Otomobili seçilme başarısı gösterdi. İşte, bu tasarım harikası otomobilin detayları.

İşte Renault'un yeni konsepti: Trezor

Cenevre Otomobil Fuarı’nda 2016 Yılının Konsept Otomobili ünvanını, Renault’un tamamen elektrikli süper otomobili Trezor elde etti. 20 kişilik, endüstrinin üst seviye otomobil tasarımcılarından oluşan bir jüri tarafından seçilen otomobil geleceğin tasarımları için bir ön izleme niteliğinde.

Tamamen elektrikli süper otomobil Renault Trezor

İlk olarak geçtiğimiz yılın Eylül ayında gerçekleştirilen Paris Motor Fuarı’nda gösterilen Renault Trezor yine dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Şirket, Trezor’un tasarım bileşenlerinin geleceğin Renault araçları için ilham kaynağı olduğunun altını çiziyor.

Eşit ağırlık dağılımı için önde ve arkada yer alan birer bataryadan gücünü alan Renault Trezor’da her bir batarya kendi soğutma sistemine sahip. Kaputta yer alan altıgen hava delikleri de bu havalandırmanın bir parçası olarak işlev görüyor. Ayrıca bu altıgen kapaklar aşağı yukarı hareket ederek adeta arabanın nefes aldığı izlenimi yaratıyorlar. Otomobilin gövdesinin sağında yer alan analog bir gösterge ise aracın şarj seviyesini gösteriyor.

Haberin Devamı

Trezor’da yer alan elektrik motorunun maksimum gücü 260 kW yani 350 beygir. Otomobil bu sayede 0’dan 100 kilometreye 4 saniyenin altında çıkabiliyor. Süper otomobilde normal, spor ve otonom olarak üç farklı sürüş modu bulunuyor. Otonom sürüş sırasında otomobilin arka ve yan taraflarındaki ışıklar yanarak aracın otomatik sürüşte olduğu belirtiliyor. Otomobilin içerisine komple yukarı doğru açılan bir kapaktan binilebiliyor. Yani arabaya biraz tırmanmak gerekmekte. Adeta bir Batmobil!

Gösterge bölmesinin de dokunmatik ekranı ve bolca kontrolüyle oldukça şık olduğunu söylemeden geçemeyeceğiz. Akıllı telefonunuz için özel bir bölme sunulan otomobil böylece kişisel ayarlarınızla senkronizasyon sağlayabiliyor.
Renault, otonom sistemlerinin 2020 yılında hazır olmasını hedefliyor. Teknoloji sayesinde sürücülerin ellerinin ve gözlerinin serbest olacağı ve karşılanabilir fiyatlarla teknolojinin ana akım otomobillerde yer alacağı ifade ediliyor.
Kaynak: ShiftDelete

Haberin Devamı