Gazete Vatan Logo

İşte Audi'nin yeni canavarı!

2019 Audi R8 Coupe ve Audi R8 Spyder resmen tanıtıldı. İşte özellikleri...

İşte Audi'nin yeni canavarı!

Audi, 2019 yılı için makyajladığı R8 süper otomobilinin resmi duyurusunu gerçekleştirdi. Bu süper otomobil, her zamanki 5.2 litrelik V10 motorunu korudu. Yani daha önceki turboşarjlı V6 motor söylentileri yanlış çıkmış oldu. Fakat Audi, bu mevcut motorda güç artışı yapmayı da ihmal etmemiş. Aynı zamanda R8'in tasarımı ve teknolojik özellikleri de güncellenerek geliştirilmiş.

Tasarım anlamında, makyajlı R8'e baktığımız zaman eskisine göre daha keskin hatlar dikkatimizi çekiyor. Aracın ön ızgarasının genişlediğini ve yandaki hava girişlerinden ayrı yapısıyla güzel göründüğünü söyleyebiliriz.

Ayrıca ön tamponun kenarlarındaki bu büyük hava girişleri de eğimli yapılarıyla sportif görünüme fazlasıyla katkı sağlamışlar. Arka kısımda da bir hava girişinin enine şekilde aracın arkasını kapladığını görüyoruz. Arka tamponun altındaki difüzör de eskisine göre daha belirgin bir yapıya sahip. Audi aynı zamanda kaputun hemen altındaki motor koruyucu parçasını da 3 parçalı yeni bir kapakla değiştirmiş.

Haberin Devamı

Motor 1 TR'nin haberine göre makyajlı R8'in baz versiyonu dış gövdede parlak siyah detaylara sahip olacak iken, R8 V10 Performance Quattro (eski nesildeki R8 V10 Plus'a karşılık geliyor) ise mat titanyum detaylara sahip olacak. Parlak siyah detaylar baz versiyon R8'de bir opsiyon şeklindeyken, V10 Performance Quattro'da da istenirse mat titanyum detaylar yerine seçilebiliyor. Makyajlı R8'in kabini ise genel anlamda bazı döşeme renkleri dışında aynı kalmış.