Gazete Vatan Logo

İstanbul’un saklı güzellikleri müzikle buluşuyor

İstanbul Müzik Festivali’nin üçüncü kez gerçekleştireceği Müzik Rotası bu yıl Galata-Karaköy hattında müzikseverlere eşsiz bir şölen sunacak.

İstanbul’un saklı güzellikleri müzikle buluşuyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) düzenlediği 46. İstanbul Müzik Festivali etkinliklerinden Müzik Rotası, 10 Haziran Pazar günü dinleyicilerini uzun bir yolculuğa çıkaracak. 12:30-17:05 saatleri arası düzenlenecek olan etkinliğe 10’dan fazla sanatçı katılacak. Müzik Rotası’nın festivalin en özel etkinliklerinden biri olmasının sebebi ise Galata’dan Karaköy’e Musevi ve Hıristiyan cemaatlerinin kutsal mekânlarına konuk oluyor olması. Müzik Rotası boyunca profesyonel turist rehberleri eşliğinde mekânların geçmişi ve bugünü hakkında bilgiler verilecek.

İtalyan Sinagogu - Gotik izler taşıyor

Müzik Rotası’nın ilk durağı olan İtalyan Sinagogu, gotik stilde cephesi ile görülmeye değer bir mimariye sahip. Sinagogda, Türkiye’nin saygın keman virtüözlerinden Sevil Ulucan ile viyolonselci Hillel Zori, Bach’ın 4. Düet’ini seslendirecek.

St.George Kilisesi - 700 yıllık tarih
Geçmişi 1300’lere uzanan St. Georg Kilisesi, 1831’de geçirdiği büyük yangından sonra tekrar yapıldı. Saat 13:30-14:10 ve 14:30-15:10 arasında özgün yorumlarını sergileyecek olan Koehne Yaylı Çalgılar Dörtlüsü çağdaş müzik sahnesinde ayrıcalıklı bir yere sahip.
Sen Piyer Kilisesi - Doğu Batı buluşması
Karaköy’deki Eski Banker sokağının köşesinde inşa edilen Sen Piyer Kilisesi’nin bugünkü binasının mimarı Gaspare Fossati, yapının dış cephesini son derece yalın bir şekilde düzenledi. Kilisede saat 15.00-15.40 ve 16.00-16.40 arasında, AIMA Festival Orkestrası, Pergolesi’nin eseri Stabat Mater’i seslendirecek.
Aşkenaz Sinagogu - Şehrin en eski sinagogu
Avrupa stili görkemli dış cephesi ile tanınan bu sinagog 1900 yılında Avusturya kökenli Aşkenazlar tarafından kurulmuş. Pazar günü 16:00-16:40 ve 17:15-17:55 saatleri arasında Polonyalı Bester Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, Doğu Avrupalı Aşkenaz Yahudilerinin geleneksel müziği Klezmer’i kendi özgün bestelerinden oluşan çağdaş bir yorumla seslendirecek.

Haberin Devamı