Gazete Vatan Logo

İstanbul’un restoranları fiyatları 2 hafta fiksledi

Türkiye’nin ilk gastronomi festivali olarak bilinen “Restoran Haftası“nın sekizincisi 20 Nisan’da başladı. İstanbul’da 110 civarı restoranın özel ve fiyat olarak uygun mönülerini tadıp pek çok etkinliğe katılabilirsiniz.

İstanbul’un restoranları fiyatları 2 hafta fiksledi

Restoranların kendilerine göre hesaplı fırsat mönüleri hazırladığı, etkinliklerin mekanlardan taşıp dört bir yana yayıldığı bir lezzet şöleni adeta “Restoran Haftası.” 20 Nisan’da başlayan, 8 Mayıs’a dek devam edecek olan hafta süresince restoranlarda ve partnerların işbirlikleri ile ünlü şef buluşmaları, konu uzmanları ile sohbetler, gastronomi ile sanat ve modayı birleştiren yeni deneyimler yaşayacağınız etkinlikler sizleri bekliyor olacak.

Mönüler 35 TL’den başlıyor

Genellikle lüks olarak nitelendirilen ve yüksek fiyatlarıyla dikkat çeken restoranlar Restoran Haftası kapsamında son derece cazip mönüler hazırladı. “Öğlen Mönüleri” 35 TL’den, üç lezzetten oluşan “Akşam Mönüleri” ise 50 TL’den başlıyor. Bu mönülere ek olarak restoranların şeflerinin yarattığı en özel lezzetleri bir arada deneyimleyebileceğiniz “Tadım Mönüleri” de yer alıyor. St.Regis Brasserie’den Suadiye Welldone’a, Nopa’dan TOİ‘ye, Morini’den Kırıntı‘ya kadar yaklaşık 110 restoran etkinlik haftası kapsamında mönüler hazırladı.

Haberin Devamı

Nerede ne yapalım?

- Kanyon’da bugün 14-18:00’da “Tek Lokmada Restoran Haftası”na git.

- 24-25 Nisan’da Alancha’nın şefleriyle Anadolu mutfağını keşfet. (19:00)

- 27 Nisan’da şeflerin sohbetine takıl. (Kanyon-19:00)

- 5 Mayıs’ta Moda’daki Basta Street Food Bar’da sokak lezzetleri ile lezzetli bir Cuma akşamı geçir. (19:00)

Morini’nin balkabağı çorbası

Zorlu AVM’deki Morini’nin öğlen mönüsünde pizzetta öne çıkarken, akşam mönüsünde balkabağı çorbası ve garganelli kaçmaz. (40-65 TL)

Farklı tat arayanlara: Steak Tartare

Kuruçeşme’deki TOİ İstanbul’da tadım mönüsü geniş. Steak Tartare’den fener balığına, Carnaroli Risotto’dan fırınlanmış pancara alternatif bol. (215 TL)

Welldone, etli pazı sarmada iddialı

Suadiye Welldone, her ikisi de 35 TL olan mönüler hazırladı. Keçi peynirli kırmızı pancar salata, etli pazı sarma ve kapanışta sakızlı muhallebi ideal.

Ali Nazik kaçmaz!

St.Regis Brasserie’nin tadım mönüsünde acılı karides salatası, Ali Nazik, sütlü ve cevizli ılık incir tatlısı yer alıyor. (120 TL)

Haberin Devamı