Gazete Vatan Logo

İstanbul Havalimanı'nda 'yarıyıl tatili' hareketliliği, trafik yoğun...

Milyonlarca öğrencinin karnelerini almasının ardından başlayan yarıyıl tatilini yurt içi ve yurt dışında geçirmek için seyahate çıkanlar nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda hareketlilik yaşanıyor. Karnelerini aldıktan sonra aileleriyle birlikte havalimanına gelen öğrenciler, 15 günlük tatilin tadını çıkarmak istediklerini ifade ettiler. Öte yandan İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 70 seviyesini aştı.

İstanbul Havalimanı'nda 'yarıyıl tatili' hareketliliği, trafik yoğun...

İstanbul Havalimanı'nda 'yarıyıl tatili' hareketliliği. İstanbul Havalimanı'nda günlük yolcu hareketliliğine bugün yarıyıl tatili nedeniyle seyahate çıkanlar da eklendi. Terminalde, iç ve dış hat uçuşlarında zaman zaman yolcu yoğunluğu görüldü. Terminale giriş noktalarında, check-in kontuarları ve pasaport kontrol noktalarında yoğunluk yaşanmaması ve mağduriyetler oluşmaması için gerekli önlemler alındı.

ÖNCE KARNE ALDILAR SONRA TATİLE UÇTULAR

Karnelerini alan öğrenciler, seyahatleri öncesi oldukça heyecanlı görüldüler. Giresun'a gitmek üzere iki kızıyla birlikte havalimanına gelen Serpil Koç, "Bugün çocuklarımla birlikte Giresun'a uçuyoruz. Orada kızkardeşim, annem, ağabeyim var. Bizleri bekliyorlar. Orada tatil yapacağız. Karnelerden biri çok güzel, biri ise parçalı bulutlu" diye konuştu. Serpil Koç'un 4'üncü sınıfa giden kızı Selen Zeliha Koç ise "Takdir aldım. 2 haftalık bir tatilim var. Öğretmenim yarıyıl tatilinde kitap verdi. Onları okuyacağım" dedi.

"KUZENLERİMLE ÇOK EĞLENECEĞİZ"

Haberin Devamı

Ailesiyle birlikte Mardin'e tatile giden ortaokul öğrencisi 11 yaşındaki Merve Irmak da tatil planları için "Karnem çok iyi geldi. Mardin'e kuzenlerimin, anneanmemin, teyzelerimin yanına gidiyorum. Kuzenlerimle orada gezeceğim. Çok eğleneceğiz. Öğretmenim 40 sayfalık bir kitap verdi. Onu yapacağım."

TRAFİK YOĞUNLUĞU YAŞANIYOR
Öte yandan İstanbul'da cuma trafiğine yarıyıl tatili için yola çıkanlar da eklenince yoğunluk yaşanmaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yoğunluk haritasına göre saat 16.30 sıralarında kentte yoğunluk yüzde 67'ye ulaştı.Daha sonra ise yüzde 70'i aştı.