Gazete Vatan Logo

İstanbul’da sıra dışı bir müzik festivali

45’inci İstanbul Müzik Festivali, 29 Mayıs’ta başlayacak. Kiliseden mevleviheneye kadar pek çok mekan müzikseverleri ağırlayacak.

İstanbul’da sıra dışı bir müzik festivali

İKSV Müzik Festivali geride kalan 44 yılda bir klasik haline gelmiş durumda. Dünya çapında yerli-yabancı klasik müziğin en başarılı isimlerini ve orkestralarını müzikseverlerle buluşturan festivalin 45’incisi, bu yıl “Sıradışı“ temasıyla dikkat çekiyor. Klasik repertuvarın yanı sıra disiplinlerarası çalışmalarla farklı konser deneyimleri yaşayabileceginiz bir program mevcut. 29 Mayıs’ta başlayıp 21 Haziran’a kadar devam edecek şölen, St. Petersburg Rus Oda Filarmonisi, Viyana Oda Orkestrası gibi seçkin topluluklardan Hüseyin Sermet, Fazıl Say, Alina Pogostkina ve Mathias Goerne’nin de aralarında bulunduğu solistlere, 600 aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’un 15 farklı mekânında ağırlayacak.

Festival kapsamındaki konserler, Lütfi Kırdar, Aya İrini Müzesi, Galata Mevlevihanesi, Kapalıçarşı, Süreyya Operası ve Zorlu PSM gibi 15 farklı mekanda gerçekleşecek. Bilet fiyatları 45-370 TL arasında değişiyor. (Detaylı bilgi: iksv.org)