Gazete Vatan Logo

İstanbul’da 2 milyon kişiye iftar yemeği

İstanbul’da belediyeler, Ramazan boyunca çadır ve aşevlerinde 2 milyon kişiye yemek dağıtacak

Ayrıca gezici araçlarla iftar saatinde sokakta yemek servisi yapılacak. 220 bin aileye ise erzak dağıtılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında bu yıl çadır yerine ihtiyaç duyulan noktalarda 11 araçla yemek dağıtacak. Kadın Koordinasyon Merkezi ve muhtarlıklar aracılığıyla belirlenen ihtiyaç sahibi 600 bin aileye de anlaşmalı marketlerde para yerine kullanılabilecek 25 YTL’lik alışveriş kuponları verilecek. İlçe belediyeleri ise toplam 220 bin aileye de içinde nohut, barbunya, kuru fasulye, pirinç, bulgur, zeytin, reçel, yağ gibi gıdaların olduğu 60 YTL değerinde paketler dağıtılacak. Ayrıca 2 milyon kişiye iftar verecekler.

ZEYTİNBURNU Belediyesi ay boyunca belediye binası önündeki çadırda ayda 100 bin kişiye yemek verecek. 50 bin aileye gıda yardımı yapacak.

FATİH Belediyesi Karagümrük, Mevlanakapı, Sümbül Efendi Camii ve Fatih Şehitler Anıtı önünde kurulacak çadırlarda her gün 3 bin 250 kişiye iftar verecek.

SARIYER Belediyesi Merkez, İstinye ve Çayırbaşı’nda 500’er kişilik iftar çadırları kurdu.

GAZİOSMANPAŞA Belediyesi ilçenin 20 ayrı noktasına kurulacak ‘iftar istasyonları’nda 15 bin kişiye iftarlık dağıtacak, 30 bin aileye erzak yardımı yapacak.

BAKIRKÖY Belediyesi Kartaltepe Millet Parkı ve Osmaniye Asmalı Konak arkasında kurulacak çadırlarda her gün toplam 2 bin kişiye iftar verecek. 5 bindar gelirlinin de evlerine erzak gönderilecek.

ÜSKÜDAR Marmaray Projesi çalışmaları nedeniyle Üsküdar Meydanı’na çadır kuramayan Belediye İDO’dan kiraladığı eski Karaköy İskelesi’ni, ‘Ramazan Sofrası’ olarak düzenleyecek ve 5 bin kişiye iftar verecek. Ayrıca 18 bin kişiye erzak ve yemek dağıtımı yapılacak.

Haberin Devamı