Gazete Vatan Logo

İş adamına lüks aracında silahlı saldırı

Beykoz'da lüks cipiyle seyir halindeyken Edo Müzik'in sahibi iş adamı Mustafa Erkin Karaman silahlı saldırı sonucu yaralandı.Karaman hastaneye kaldırılırken, saldırganlar yakalandı. Sorguya alınan zanlıların ilk ifadelerinde saldırıyı Karaman'ın eski ortağının azmettirmesiyle gerçekleştirdiklerini söyledikleri ortaya çıktı.

İş adamına lüks aracında silahlı saldırı

Erko müziğin sahibi olan ve 2012 yılında Azerbaycan Başbakan Müsteşarı Musa Memedov'un kızı Gülsen Memedov ile Çırağan Sarayı'nda yapılan düğünle dünyaevine giren iş adamı Mustafa Erkin Karaman, dün akşam saatlerinde aracı içerisinde silahlı saldırıya uğradı.Olay saat 20.00 sıralarında Beykoz Soğuksu'da meydana geldi. İş adamı Mustafa Erkin Karaman, lüks aracıyla sokak üzerinde ilerlerken kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırganlar iş adamının bulunduğu araca 5 el ateş etti. Saldırıda Karaman vücuduna isabet eden iki kurşunla yaralandı. Karaman, yaralı halde olay yerinden uzaklaştı. Saldırganlar saldırının ardından kayıplara karışırken iş adamı daha sonra çağ ambulansla Beykoz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Karaman burada yapılan müdahalenin ardından özel bir hastaneye nakledildi. Saldırı nedeniyle bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

SALDIRGANLAR YAKALANDI
Milliyet.com.tr'den Ferit Zengin'in haberine göre yapılan müdahaleyle kurşunlar vücudundan çıkarılan Karaman'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve kritik aşamayı atlattığı öğrenilirken, olaydan sonra harekete geçen polis 8 saat sonra olayı gerçekleştiren 2 saldırganı saldırıda kullandıkları tabanca ve tüfeklerle yakalayarak gözaltına aldı. Aracına 5, kendisine 2 mermi isabet eden ve kurşun yağmuruna tutulan Karaman'a yönelik saldırının failleri için yapılan çalışmalarda önce bölgedeki kamera kayıtlarını çok hızlı bir şekilde tarayan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, bir kamera görüntüsünden tespit ettiği saldırganları belirleyip sabah saat 04.00 sıralarında adreslerine yaptığı baskınla yakalayarak gözaltına aldı.
'ESKİ ORTAĞI AZMETTİRDİ'
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube'de sorguya alınan 2 saldırganın ilk ifadelerinde saldırıyı Karaman'ın eski ortağının azmettirmesiyle gerçekleştirdiklerini ifade ettikleri öğrenilirken, saldırının nedenin ise ortaklar arasındaki alacak verecek meselesi olduğu ileri sürüldü.
SAVCILIK TALİMATI BEKLENİYOR
Saldırganların sorgusu sürerken, polisin ifadeler doğrultusunda Karaman'ın eski ortağını gözaltına almak için savcılık talimatı beklediği öğrenildi. Soruşturma devam ediyor.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

İş adamı Mustafa Erkin Karaman, 2012 yılında Eski Azerbaycan Başbakan Müsteşarı Musa Memmedov'un kızı Günel Memmedov ile Çırağan Sarayı'nda dünya evine girmişti.