Gazete Vatan Logo

iPhone XR bekleyenleri üzecek haber!

Diğer Apple telefonlara oranla daha ucuz olacağı belirtilen iPhone XR'da stok sıkıntısı yaşanıyor.

iPhone XR bekleyenleri üzecek haber!

iPhone XR hakkında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bugün yayınlanan bir rapora göre iPhone XR’ın stok sorunu ile baş başa kalacağı öne sürüldü.

Yayınlanan raporda XR modelinin üretimi yapan Foxconn ve Pegatron‘da son dönemde ciddi bir iş sorunu yaşandığı belirtiliyor. Yaşanılan bu sıkıntının fiyatlara ve stoklara yansıyacağının da altı özellikle çiziliyor.

Economic Daily News‘de yer alan bir haberde Pegatron’un, XR siparişlerinin neredeyse yarısını kaybettiği görülüyor. Pegatron’da yaşanılan sıkıntıların ardından buradan alınan siparişlerin Foxconn’a verildiği de paylaşılan haberde kaydedilmekte. Pegatron‘un siparişlerinin yarısını kaybetmesinin en büyük nedeni ise, yetersiz işçi sayısı olarak gösteriliyor.

19 Ekim‘de ön siparişi açılacak olan model 26 Ekim tarihinde kullanıcılarına teslim edilecek. Kısa vadede yaşanabilecek olan stok sorunları ile başı dertte olan Apple’ın bazı ülkelerdeki müşterilerine önceden belirlemiş olduğu tarihten biraz daha geç cihazlarını teslim edeceği de ön görülüyor.

Haberin Devamı

Bildiğiniz üzere Apple uygun fiyatlı iPhone modelinin siparişlerini Foxconn ve Pegatron arasında paylaştırmıştı. Bu siparişlerin yüzde 60’ı Foxconn’a verilirken, geriye kalan yüzde 40’lık bölümse Pegatron’a devredildi.

Fakat sonradan yayınlanan raporlarda da gördüğümüz gibi Apple, Pegatron’a vermiş olduğu yüzde 40’lık kısımı yüzde 30’a indirdiği de dikkat çekiyor. Haberin başında da belirtiğimiz gibi buradan alınan siparişler Foxconn’a devredildi.

Apple uygun fiyatlı iPhone modelini ilk olarak belirlediği ülkelerde 19 Ekim‘de ön siparişe açacak. Daha sonrasında ise 26 Ekim Cuma günü XR modeli piyasadaki yerini alacak.

iPhone XR‘ın Türkiye pazarına ne zaman gireceği hakkında henüz resmi bir açıklama yapılamadı. Ancak yeni modelde herhangi bir tedarik sorunu yaşanmazsa, Kasım ayı içerisinde yeni XR modelinin ülkemizde satışa sunulması bekleniyor.