Gazete Vatan Logo

iPhone'da sağlık uygulaması nasıl kullanılır

iOS 8 sürümüyle birlikte gelen iPhone Sağlık kitinin püf noktaları..

iPhone 6'ların piyasaya sürülmesiyle birlikte tanıştığımız iOS 8'in en göze çarpan yeniliklerinden biri, sağlık durumumuzu sürekli olarak ölçen ve kayıt altında tutan Health Kit / Sağlık Kiti isimli uygulama oldu.

SAĞLIĞINIZ KAYIT ALTINDA

Egzersiz bilekliği, akıllı saat, kan ölçer, hatta akıllı ayakkabı gibi ekstra cihazlar sayesinde kalp ritminizden, vücut ısınıza, uyku düzeninize, yaktığınız kalori miktarına hatta kan şekerinize kadar bir çok veriyi ölçen, değerlendiren ve işleyen uygulama, bu cihazlardan hiç birine sahip olmasanız da, sadece telefonunuz sayesinde günlük hayatınızı kayıt altında tutuyor.

iPhone 6'nın yanı sıra iOS 8 yüklü diğer telefonlarda da kullanılabilen bu uygulamanın püf noktalarını sizin için toparladık.

SAĞLIK UYGULAMASI NASIL AKTİF EDİLİR?

Eğer herhangi bir dış cihaz ya da ek uygulama kullanmıyorsanız sadece telefonunuz sayesinde Adım, Koşma+Yürüme Mesafesi ve Çıkılan Kat seçeneklerini ölçebilirisiniz.

Bu özelliği aktif hale getirmek için şu adımları izleyebilirsiniz; - iOS 8 yüklü cihazınızda Sağlık uygulamasını açın - Sağlık Verileri sayfasında yer alan Fitness alt başlığına tıklayın - İlk olarak Adım kısmını açın ve açılan sayfada Analiz Raporu'nda Göster seçeneğini aktif hale getirin - Daha sonra bu işlemleri Çıkılan Kat ve Yürüme+Koşma Mesafesi için de tekrarlayın TIBBI KİMLİK VE ACİL DURUM KARTI Sağlık, uyku, spor, kan detayları derken Apple kullanıcıların kritik verilerini de unutmuyor. Acil durum kartı kullanıcının ilaç bilgileri, kilosu, göz rengi, kan grubu, organ bağış durumu ve konumunu saklamak için yardımcı oluyor.

Bu bilgiler acil bir durumda doktor ya da sağlık görevlisinin hastayı tanıması ve tedavi etmek için çok önemli bilgiler sağlıyor. Acil durum bilgilerine iPhone'un kilit ekranından da ulaşılabiliyor.

Bu özelliği aktif hale getirmek için şu adımları izleyebilirsiniz; - iOS 8 yüklü cihazınızda Sağlık uygulamasını açın -Aşağıda en sağda bulunan Tıbbi Kimlik sekmesine tıklayın - Açılan ekrandan doğum tarihiniz, kan grubunuz, hastalık bilgileriniz gibi bilgileri doldurun.

- Eğer Acil Durum Kartı'nı kullanmak istiyorsanız Acil Durum Erişimi sekmesinden aktif hale getirin - Acil Durumda Aranacak Kişi bilgisi girdiyseniz bu özellik acil durumlarda ekran kilitliyse bile kişilerin bilgilerinize ulaşmasını sağlayacaktır.

ACİL DURUM KARTINA NASIL ULAŞILIR?

Haberin Devamı

Acil durum kartına ulaşmak için ekranınız kilitliyken sol aşağıda bulunan Acil Durum sekmesine tıklayın.

Yeni açılan ekranda yine sol alt köşede Tıbbi Kimlik sekmesi göreceksiniz. Eğer Acil Durum Erişimi'ni etklinleştirdiyseniz oluşturduğunuz Tıbbi Kimlik bilgilerine telefonunuz kilitliyse bile bu kısımdan ulaşılabilecek. (ensonhaber)

Haberin Devamı