Gazete Vatan Logo

İnternetten en çok yatak aldık

Bünyesinde 120 binden fazla ev tekstili ürünü, 25 binden fazla mobilya barındıran Hepsiburada tarafından açıklanan trend verilerine göre, bu yılın ilk 5 ayında internetten en çok yatak, halı, perde ve nevresim takımı sipariş edildi.

İnternetten en çok yatak aldık

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Muğla alışverişin en çok yapıldığı şehirler olarak dikkat çekti. Yaş ve cinsiyet dağılımı incelendiğinde ev ve yaşam ürünlerine en çok 24 ile 26 yaş aralığındaki kişiler talep gösterirken, yüzde 69’la erkeklerin kadınların önüne geçtiği gözlemlendi.

Hepsiburada yatak alışverişi verilerine göre, visko yataklara talebin oranı geçen yıla göre yüzde 40 arttı. Yatak kategorisinde en çok satılan boyut 90’a 190 olurken daha geniş boyutlu yatak tercihleri de günden güne artış gösterdi.

Viskoya ilgi arttı

Yastıklarda da en çok ortopedik/visko, ardından elyaf ve son olarak silikon yastık ilgi gördü. Şirket, bünyesinde barındırdığı 30 bine yakın halı çeşidiyle tüketicilere yüzde 40’a varan indirimler sundu. Trend verileri, en çok makine halısı, ardından dokuma halı tercih edildiğini ortaya koydu. En çok talep oturma odası halılarına olurken, ardından canlı renkler ve desenleriyle dikkat çeken çocuk odası halıları geldi. Hepsiburada ayrıca, site üzerinde yapılan halı aramalarının da geçen yıla göre yüzde 80 arttığını belirtti.

Haberin Devamı