Gazete Vatan Logo

Instagram son görülme özelliği nasıl kapatılır?

Instagram'ın güncellemeyle gelen özelliği kullanıcıların en son ne zaman sosyal ağa bağlandıklarını diğer kişilere gösteriyor ve bu özellik tüm kullanıcılar için otomatik olarak devreye alındı. İşte son görülme özelliğini kapatmanın yöntemi.

Instagram son görülme özelliği nasıl kapatılır?

Popüler sosyal medya platformu Instagram, "görüldü" özelliğini iOS ve Android kullanıcılarına sunmaya başladı. Neyse ki, sosyal ağ en son ne zaman Instagram'a girdiğinizi direct üzerinden mesajlaştığınız kişilere gösteriyor. Instagram uygulamasını en son açtığınız zaman, Instagram'ın mesajlaşma ekranında görünüyor.

Ancak isterseniz bu Instagram'da son görülmeyi tamamen kapatmanız mümkün.

Ok işaretlerini takip ederek son görülmeyi kapatabilirsiniz.

Profil sayfanıza gidip, oradan dişli çarkı ikonuna sahip Ayarlar tuşuna dokunmanız gerekiyor. Bu tuşu Profili Düzenle'nin hemen yanında bulabilirsiniz. Bu menünün içerisinde "Aktivite Durumunu Göster" isimli bir seçenek göreceksiniz.

Bu özelliği kapattığınzda, diğer insanlar Instagram'e en son ne zaman girdiğinizi ya da o an çevrimiçi olup olmadığınızı göremeyecek. Ancak ne yazık ki siz de diğer insanların son görülme tarihlerini göremeyeceksiniz.