Gazete Vatan Logo

İmam ve emlakçı kardeşi Ataköy'ü kapattı

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), Eskidji Müzayede Evi kanalıyla satışa çıkardığı Ataköy 7. ve 8. Kısım'daki 7 bin 800 metrekarelik arsaya 4 trilyon 800 milyar teklif veren emlakçı ortaya çıktı

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), Eskidji Müzayede Evi kanalıyla satışa çıkardığı Ataköy 7. ve 8. Kısım'daki 7 bin 800 metrekarelik arsaya 4 trilyon 800 milyar teklif veren emlakçı ortaya çıktı. TOKİ'nin, tasfiyedeki Emlakbank'tan devraldığı bu arsaya en yüksek teklifi veren firmanın Ataköy 9. Kısım Camii'den emekli olan imam Yahya Karabıyık ve kardeşi Seyfi Karabıyık'a ait olduğu belirlendi.

Erzurum'da, İran'a canlı hayvan ve et ihracatı yapan bir şirkete sahip olan imam Yahya Karabıyık ve kardeşi Seyfi Karabıyık, buradaki işleri ortaklarına devredip istanbul'a yerleşti. Yirmi yıl önce geldikleri İstanbul'da ilk iş olarak inşaat sektörüne giren Karabıyık Ailesi; Halkalı, Çekmece ve Ataköy'de irili ufaklı birkaç iş yaptı.

İmam Yahya Karabıyık'ın tayinini Ataköy'e aldırması Karabıyık Ailesi için parlak günlerin başlamasını da beraberinde getirdi. Seyfi Karabıyık, Ataköy Atrium'da Pınar Emlak İnşaat Şirketi'ni kurarak bu sektöre giriş yaptı. Ataköy ve Halkalı Toplu Konutlar'da peşpeşe ihaleler alan Karabıyık Ailesi, emlak piyasasında söz sahibi oldu. Pınar Emlak, girdiği son ihaleye kadar orta ölçekli bir şirket olarak biliniyordu.

Ticaret benim işim
Bu arada satın alınan arsanın projede Atrium gibi bir iş merkezi olması planlanıyor. Ancak Ataköylüler bu projeye karşı 5 bin imza toplamış ve Bakırköy Belediyesi ile birlikte bu alanda ağaç dikme kampanyası yapmıştı. Seyfi Karabıyık, "Bu arsayı alıp iş merkezi yapmak istiyoruz. Hem devlet kazanır hem de biz kazanmış oluruz. TOKİ tekliflerimizi değerlendiriyor. Bir süre sonra kararını verecektir. Eğer bizim verdiğimiz fiyatı makul görürse ihaleyi bize verecek" dedi.

Seyfi Karabıyık, "İmam olan kardeşim Yahya Karabıyık ile diğer bir kardeşim ortak kurduk bu şirketi. Ama işin başında ben varım. Ticaret yaparak geliştik. Girdiğimiz hiçbir işe şaibe karıştırmadık. Çalışınca para kazanırsınız. Biz eskiden de İran'a et ticareti yapardık. O zaman da büyük bir firmamız vardı. Ama işi devredip tamamen emlak sektörüne girdik" diye konuştu.

Haberin Devamı