Gazete Vatan Logo

İlköğretime giden çocuğu olanlar ne kadar para yardımı alabilir?

Şartlı Eğitim Yardımı (ŞEY), maddi imkansızlık içinde olan ailelere, çocuklarını okula göndermeleri koşuluyla para yardımı yapılmasıdır. Bu yardımlar kapsamında kız ve erkek çocuklara ayrı oranlarda ödeme yapılmaktadır. Peki ŞEY için başvurular nereye yapılmaktadır, okula giden çocuklara ne kadar para yardımı sağlanmaktadır?

İlköğretime giden çocuğu olanlar ne kadar para yardımı alabilir?

Devlet tarafından Şartlı Eğitim Yardımı adı altında, ihtiyaç sahibi ailelerin okula devam eden çocukları için çocuk başına belirli miktarda ödeme yapılmaktadır. Para yardımları kız ve erkek çocuklar için ilköğretim ve ortaöğretime devam etmelerine göre ayrı ayrı hesaplanır. Peki kimlere aylık ne tutarda para yardımı yapılmaktadır?

ŞARTLI EĞİTİM YARDIMI NEDİR?

Nüfusun en yoksul % 6’lık kesiminde yer alan ve maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuklarını okula gönderemeyen ailelere, çocuklarının okula devam etmeleri şartıyla, “Şartlı Eğitim Yardımı” yapılmaktadır. Ödemeler Ziraat Bankası ve PTT’ler aracılığı ile doğrudan anneler adına açılan hesaplara yapılmaktadır. Kız çocuklarına yapılan yardım miktarı erkek çocuklarına yapılan yardım miktarından daha yüksektir.

AYLIK ÖDEME MİKTARLARI NE KADARDIR?

İlköğretime devam eden erkek öğrenci için/aylık 35 TL

İlköğretime devam eden kız öğrenci için/aylık 40 TL

Ortaöğretime devam eden erkek öğrenci için/aylık 50TL

Ortaöğretime devam eden kız öğrenci için/ aylık 60 TL

Haberin Devamı

BAŞVURULAR NEREYE, NASIL YAPILIR?

Başvuru için T.C. nüfus cüzdanı yeterlidir. Başvuruyu 18 yaş üzeri aile bireyi yapmalıdır. Ödemeler, 9 ay boyunca, 2 aylık periyotlarda toplu olarak yapılır.