Gazete Vatan Logo

İlk konut projesi için İzmir’i seçti

Türkiye’nin birçok mega projesine imza atan Cengiz İnşaat, konut sektörüne girdi. İzmir Mavişehir’de ‘Livin’İzmir projesini hayata geçiren şirket, 2 bin 500 konuta ulaşacak

İlk konut projesi için İzmir’i seçti

Havalimanı, karayolu, enerji santrali gibi altyapı ve üst yapı projeleri inşa eden, Türkiye’nin mega projelerinden İstanbul Yeni Havalimanı’nın müteahhitleri arasında yer alan Cengiz İnşaat, konut sektörüne İzmir’den giriş yaptı. Mavişehir’de proje geliştiren Cengiz İnşaat, 200 dönümde yaklaşık 2 bin 500 konut inşa edecek. Toplam 6 etaptan oluşacak projede ilk etabın satışına ‘Livin’İzmir’ adıyla başlandı. 366 konut ve 33 ticari üniteden oluşan projede biri 31 katlı, diğerleri 3-7 kat arasında değişen toplam 8 blok yer alacak. Projenin tüm etapları 10 yılda tamamlanacak.

Kaba inşaat tamamlandı

Cengiz İnşaat Gayrimenkul Yatırım Koordinatörü Mehmet Cengiz, 700 milyon liralık ilk etap projesinde kaba inşaatı tamamladıklarını belirterek, “Aile, ilk proje olduğu için hassas davrandı, hayal satmak istemedi. Vatandaş almadan önce projeyi görsün istedik ve satış için kaba inşaatın bitmesini bekledik. 1 ayda 40 daire sahibini buldu. Mart 2019’da tüm konutları teslim edeceğiz. Uzun yıllardır kazandığımız tecrübeyi konut sektöründe değerlendireceğiz” diye konuştu. Ortalama metrekare satış fiyatının 8 bin lira olduğu projede 1+1’ler 630 bin TL’den, 2+1’ler 1.1 milyon TL’den, 3+1’ler 1.4 milyon TL’den başlıyor.

Haberin Devamı

İzmir İstanbul’un yükünü alacak
İZMİR son dönemde gayrimenkul sektörünün yükselen değeri. Konut fiyatları son bir yıldır en çok İzmir’de yükselirken, İstanbullu birçok müteahhit de İzmir’in yolunu tuttu. İzmir’in geleceğine güvendiklerini belirten Mehmet Cengiz, “İzmir sosyo-ekonomik açıdan güçlü bir şehir. İstanbul’un yükünü taşıyacak. Ben de İzmir’de büyüdüm ve büyüdüğüm şehire yatırımı yönetmekten mutluyum” dedi.
Durup düşünme odaları olacak
Projenin konsept danışmanı, Davranış Bilimleri Uzmanı Aşkım Kapışmak, projede ‘Değerli Yaşam Merkezi’nin yer alacağını ifade etti. Bu alanın buluşma ve kişisel gelişim etkinliklerine ev sahipliği yapacağını anlatan Kapışmak, “Gençlerin büyük bir ortak masada birlikte çalışabilme imkanı olacak. Düşünce Köşesi’nde proje sakinleri şehir hayatının getirdiği koşuşturmayı bir kenara bırakıp durup düşünme imkanı yakalayacak. İyilik Odası olarak adlandırdığımız bölümde sosyal sorumluluk projelerine katkıda bulunacak. Proje sakinleri ihtiyaç sahipleri için eşya toplayıp, yaptıkları yardımların nasıl değer bulduğunu sergi alanında görebilecekler” diye konuştu.

Haberin Devamı