Gazete Vatan Logo

Bunu da gördük! İlk büyü bozma ve cin çıkarma hastanesi açıldı

İki hafta önce İkitelli’de hizmet vermeye başlayan Manevi Şifa Merkezi bir ilke imza atıyor. Cin hastanesi olarak da geçen merkezde İslami tedavi yöntemleriyle, Kuran okunarak büyü bozuluyor, cin çıkartılıyor...

Bunu da gördük! İlk büyü bozma ve cin çıkarma hastanesi açıldı

İstanbul İkitelli’de iki hafta önce açılan Manevi Şifa Merkezi beş katlı binası ve üzerinde yazan metafizik, bioenerji, hacamat (bardak çekme), sülük tedavi, ruhsal terapi yazılarıyla dikkat çekiyor. Türkiye’nin ilk büyü bozma ve musallat tedavi merkezi olan yer, Mall of İstanbul alışveriş merkezinin karşısında yer alıyor. Merkez sosyal medyada, özellikle facebook sayfaları üzerinden yapılan paylaşımlarla müşteri çekiyor ve çalışanları kendi internet kanalları üzerinden yaptıkları yayınlarla uygulamalarını anlatıyor. Merkezde 10’dan fazla “metafizik uzmanı” giydikleri “beyaz doktor önlükleriyle”; büyü bozma, astral seyahat, manuel terapi, akupunktur, iskelet sistemini düzeltme, hacamat (bardak çekme), sülük tedavisi ve manevi ameliyat gibi birçok alanda hizmet veriyor. Çalışanları merkezin, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olduğunu iddia ediyor ve “uzmanlarının” sertifikalı şifacılar olduğunu belirtiyor. Ancak İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Özel Yataklı Şube Müdürlüğü, İlçe Denetleme Merkezi böyle bir yerin olduğundan haberleri olmadığını söylüyor. Merkeze gittiğimizde Sağlık Bakanlığı‘ndan denetime gelen kişilerin 10 dakika önce binadan ayrıldığını öğreniyoruz. Bunun yanı sıra merkez, şahıs adına işletilen ve ruhsal danışma merkezi olarak görüldüğü için, Sağlık Bakanlığı tarafından sadece hacamat ve sülük gibi alternatif tıp yöntemleri konusunda denetlendiğini de öğreniyoruz.

Haberin Devamı

Unutkanlığım var diyene kafa hacamatı yapılıyor

Merkezin facebook sayfasında rahatsızlıklarını yazan ve çözümü soran kişilere “uzmanlar” seri bir şekilde online cevap veriyor. Mesela baş ağrısı ve unutkanlık çektiğini söyleyen birine, “uzmanlar” hemen kafa hacamatı tedavisini öneriyor. Ya da telefon edip, “Ödem, şişkinlik, uykusuzluk, eklem ağrılarım var” dediğinizde size yine hacamat başta olmak üzere, sülük, manuel terapi ve akupunktur tedavisi tavsiye ediliyor. Büyüden şüphelendiğinizi söylediğinizde ise ise bakım için “hocalarla” görüşmek isteyip istemediğiniz soruluyor ve isteğinize göre hemen bir randevu veriliyor. Ancak merkezde fal bakılmıyor ve büyü yapılmıyor. Sadece çözüme yönelik İslami tedavi yöntemleri kullanılıyor. Örneğin kendinizin veya bir yakınınızın yaşadığı rahatsızlıkları anlattığınızda, uykusuzluk, saldırganlık ve hatta intihara teşebbüs etmiş birinin durumunu sorduğunuzda size “Cinler yakınınıza kabile şeklinde gelmiş. Bir an önce buraya gelmeniz gerek” cevabını alıyorsunuz. Cin çıkarma tedavisini ise Kuran okuyarak, dualar ederek bazen hastanın üzerine Arapça yazdıkları şeylerle yapıyorlar. Cin çıkarma tedavisi bittikten sonra hastaya abdest aldırılıyor ve koruyucu bir dua yazılıp veriliyor.

Haberin Devamı

Telefonda büyü bakma 200 lira cin çıkarma 400 lira

Müşterilerini sosyal medya üzerinden çeken merkeze gitmek isteyenlere önce telefonla uzaktan bakım yapılıyor sonrasında randevu verilerek merkeze çağrılıyor. Ön bakım ücreti merkeze giderseniz 100 lira, telefonda büyü bakımı yaptırırsanız 200 lira ve sıkıntı varsa seans ücreti 400 lira. Bir seansta yeterli çözüm sağlanmazsa her seans aynı ücret karşılığında tekrarlanıyor. İskelet sisteminizde bir sorun varsa omurga düzeltme 350, hacamat ise 150 lira. Ancak hastalara fiyat konusunda yardımcı olacaklarını da facebook sayfalarından duyuruyorlar.

Haberin Devamı

Yeni açılan bir yer olduğu için henüz kredi kartı geçmiyor, nakit çalışıyorlar ama havaleyle de ödeme yapabiliyorsunuz.

Cin çıkartılanların çığlıkları yankılanıyor

Merkeze gittiğinizde sizi geniş bir bekleme salonu ve bir danışma masası karşılıyor. Hangi rahatsızlık için gittiyseniz danışmadaki kişi sizi “uzman hocanın” (sertifikası olduğu belirtilen kişiler) yanına götürüyor. Beş katlı binada her kat ayrı bir rahatsızlığa ayrılmış ve her “hocanın” kendi özel odası var. Gittiğimizde hafta içi olması dolayısıyla yoğun bir güne denk gelmiştik. İki odada cin çıkarma tedavisi yapılıyordu.

Her iki odadan da ayrı ayrı hasta çığlıkları geliyor, hasta yakınları ise endişeli ve meraklı bir şekilde çığlıkların kesilmesi için dua ediyordu.

Amaç hastaların şarlatanlara gitmemesi’ymiş

Haberin Devamı

Merkez haftanın her günü 09.00-22.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Merkez çalışanları buranın kurulma amacını; ihtiyacı olan insanların şarlatanlara gitmesini önlemek ve bu işi kalpazanların, cahillerin eline bırakmamak olarak özetliyor. Manevi Şifa Merkez’inin kurucusu iş adamı Lütfü Bulut “şeytanlarla mücadele” için böyle bir şey yaptıklarını anlatıyor:?“Kimsenin hastasını çalmıyoruz. Bizim

sahip olduğumuz hastalar yıllardır ağır ilaçlar kullanıp iyileşemeyen, önce doktora gidip tahlillerinde

hiçbir şey çıkmamasına rağmen rahatsızlıkları devam edenler. Hastaneye psikolojik tedavi için yatırılan ve 46’lık (deli raporu) raporunun verildiği aşamaya gelen kişiler. Biz bu noktada araya giriyoruz.”

Astral seyahat

Özbekistan’tan özel olarak bu merkez için gelen Dildora Hanım’ın astral seyahat yani ruhun bedenden ayrılması ve başka bir boyuta geçmesi ile hastanın ruhen başka yerlerde dolaşmasını sağladığı iddia ediliyor. Bunun yanı sıra bioenerji seansıyla da migren ağrılarını, kadın hastalıkları, romatizma ve kireçlenmeleri tedavi ettiği söyleniyor.

Cin çıkarma-musallat tedavisi

Sabaha kadar uyuyamama uykuda konuşma sabah yorgun uyanma, şiddetli baş ağrısı uyuyanınca özellikle ense kökü ve kollarda uyuşukluk migren sanılan baş ağrısı yanı sıra sık sık banyo yapma ya da sudan, banyo ayna ve tuvaletten korkma hissi. Uykuda sıçrayarak uyanma belirtileri gösterenlere de şifa verildiği ön sürülüyor. Bu hastalara Kuran okunarak ve dualar edilerek bir tedavi uygulanıyormuş.