Gazete Vatan Logo
Magazin İlaçlarını bilerek almamış!

İlaçlarını bilerek almamış!

Pop müziğin sevilen ismi Harun Kolçak (62) prostat kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kolçak’ın babası, usta oyuncu Eşref Kolçak, “Oğlum doktorunun verdiği ilaçları kasıtlı olarak almamış. Allak bullak durumdayım. Kısmet buymuş” dedi

İlaçlarını bilerek almamış!

Hastane Harun Kolçak’ın ölüm nedenini; “Kansere bağlı böbrek yetmezliği” olarak açıkladı. Oğlunu kaybetmenin acısını yaşayan usta oyuncu Eşref Kolçak, “En son 15 Temmuz’da doğum gününde konuştum. Doktoru bana ‘verdiğimiz ilaçların hiçbirini almamış’ dedi. Kasıtlı olarak almamış. Annesinin üzerine yemin ettirdim, ‘ilaçlarını al’ dedim. Ama yine almamış. Yavrum çok erken gitti. Allak bullak durumdayım. Kısmet buymuş” dedi. Kolçak’ın cenazesi bugün Teşvikiye Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Bursa-Gemlik’te annesinin yanına defnedilecek.

Müziğe adanmış bir hayat

1955 yılı İstanbul doğumlu sanatçı, Saint Benoit’de eğitimini sürdürdüğü sırada müzik çalışmalarına bas gitar çalarak başladı. İlk çalışması ise rock müziğin babası Erkin Koray ile oldu. 1977’de Erkin Koray’ın çıkardığı ‘Tutkusu’ albümünde bas gitar çaldı. İlerleyen yıllarda 7 yıl boyunca Onno Tunç Orkestrası`nda bas gitaristlik, vokalistlik ve solistlik yapan Kolçak, Zerrin Özer ve Aşkın Nur Yengi ile birlikte yaptığı düetler ile Kuşadası ‘Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması’ ve Antalya ‘Akdeniz Akdeniz Müzik Yarışması’ adlı şarkı yarışmalarında ödüller kazandı. 1991’de Onno Tunç ile ortak yaptığı ‘Beni Affet’ albümü ile büyük çıkış yakaladı. 1996’da Litvanya’da 13 ülkenin katıldığı ‘Müzikos Festivalis 96’da ‘En İyi İkinci Şarkıcı’ seçildi. Kolçak, 2012’de ‘Yeniden Doğuyorum’ adlı solo albüm çıkardı. Geçtiğimiz yıl yoğun bakımdan çıktıktan sonra sahnelere dönen Harun Kolçak, Eylül 2016’da ‘Çeyrek Asır’ adlı albümünü yayınlamıştı.
Kolçak’ın vasiyeti
Sosyal medyada “Harun Kolçak’ın Vasiyeti” olduğu öne sürülen bir metin hızla dolaşmaya başladı. Ancak aile yakınlarından alınan bilgi doğrultusunda ünlü sanatçının böyle bir vasiyeti yok. Kolçak’ın tek isteğinin, Gemlik’te annesinin mezarının yanına defnedilmek olduğu öğrenildi.
SON MESAJI
Harun Kolçak’ın 16 Temmuz’da Twitter hesabından paylaştığı son mesajı şu oldu: “Unutma; sen gelecek planları yaparken, hayat da kendi planlarını yapıyor.” Bir röportajında “Ölüm hayatta birçok şeye anlam katıyor. Ölümsüz olsaydık, birbirimize değer vermezdik” demişti.
Ciğerim yanıyor cennetlik adam
Sanatçının ölümünün ardından yasa boğulan ünlü isimler, üzüntülerini şu sözlerle dile getirdi:
İrem Derici: Ben nasıl nefes alayım şimdi. Ciğerim yanıyor cennetlik adam. Söküp neremi parçalayacağım bilemiyorum. Soldum bittim...
Aşkın Nur Yengi: Canım arkadaşım, söyleyecek söz yok. Kanadım kırılmış gibiyim. Bu dünyadan kırgın ayrıldığını biliyorum. Birgün herkes hesaplaşacak. Rahat uyu kıymetlim.
Işın Karaca: Seni çok özleyeceğim ‘dost’. Sana verdiğim sözler hep geçerli. Elveda. Seni asla unutmayacağız...
Metin Arolat: Çok üzgünüm Harun. Seninle daha fazla zaman geçiremediğim için, böyle gittiğin için çok üzgünüm.
Yeşim Salkım: Şarkılar şiirler yasta. Ama ben çok üzgünüm ah Harun.
Soner Arıca: Hangi kelimelerle ifade bulabilir ki; inanamayışım, inanmak istemeyişim, erken buluşum, derinden hissettiğim hüzün?

Haberin Devamı