Gazete Vatan Logo

İhracatçıya can suyu

TİM, elindeki yedek akçeleri ve Türkiye Tanıtım Grubu kaynaklarının bir kısmını Eximbank ile ihracatçılara kullandıracak. Ticaret Bakanı Pekcan, “Fonlar 10 misli olarak geri dönecek” dedi

İhracatçıya can suyu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) dövizdeki spekülatif yükselişin ihracatı olumsuz etkilememesi adına harekete geçti. Bu kapsamda TİM, İhracatçı Birlikleri ile koordineli bir şekilde elindeki yedek akçeleri ve Türkiye Tanım Grubu kaynaklarının bir kısmını ihracatçı firmalara kullandırmak üzere Türk Eximbank ile protokol imzaladı.

TİM, İhracatçı Birlikleri ve Eximbank arasında kaynak kullanımına ilişkin protokol, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan nezaretinde TİM Başkanı İsmail Gülle ve Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım tarafından imzalandı. Törende konuşan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da son dönemde spekülatif dalgalarla Türkiye üzerinde senaryolar oluşturmak istendiğini söyledi. Yapılan spekülasyonların Türkiye’nin gerçekleriyle uyuşmadığını kaydeden Pekcan, ekonomik göstergelerin atılan adımlarla kısa sürede istikrarlı seviyelere geleceğini kaydetti. Pekcan, “Böyle bir dönemde TİM’in atmış olduğu adım son derece anlamlı. Eximbank’a uzattığı el, 10 misli olarak ihracatçılara dönecek. Bizim iş insanlarımız akıllı tüccardır” şeklinde konuştu. TİM Başkanı İsmail Gülle, “Döviz kurunun yükselmesinin arkasında ekonomik sebep olmadığını herkes biliyor. Tamamen siyasi sebeplerle ekonomimize saldırıyorlar. Gün birlik olma günüdür. Verdiğimiz fonlar ihracatçılarımıza 10 kat olarak geri dönecek” dedi.

Haberin Devamı

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım da banka olarak iki yıldır hiç faiz artırmadıklarını, maliyetleri de aşağıya çektiklerini söyledi.