Gazete Vatan Logo

İddiaların ardından ilk kez konuştu

Londra’da Deniz Akın’ın yüzüne kimyasal madde attığı iddia edilen iş adamı Önder Şahan, İstanbul’da hakkında başlatılan soruşturma kapsamında savcılığa ifade verdi. Şahan, “Bilhassa Deniz Akın ile birlikte aynı ortamda hiçbir zaman bulunmadım. Aynı mutfakta hiçbir zaman yemek yapmışlığımız ve çalışmışlığımız olmadı. İddia edilen olay hiçbir şekilde yaşanmadı” diyerek suçlamaları reddetti.

İddiaların ardından ilk kez konuştu

Sabah gazetesinden Atakan Irmak'ın haberine göre, Londra'da bir süre birlikte iş yaptıkları 42 yaşındaki Deniz Akın'ın yüzüne kimyasal madde attığı iddia edilen işadamı Önder Şahan, İstanbul'da şikayet üzerine olay ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında savcılığa ifade verdi. Şahan iddiaları reddetti ve ifadesinde, "İddia edilen olay hiçbir şekilde yaşanmadı" dedi.

"AYNI ORTAMA BİLE GİRMEDİK"

İstanbul Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 22 Nisan günü İstanbul Adliyesi'ne gelen işadamı, savcı karşısına çıktı. Şahan savcılık ifadesinde şunları söyledi:

"Deniz Akın'ı tanırım kendisini kardeşinin benim yardımcılığını yapmasından dolayı tanırım. Kardeşinin referansı ile Deniz Akın'ı restoranımda çalıştırmaya başlattı. Bir süre sonra iş ilişkimizi sona erdirdik. Ben uzun yıllardır mutfak sektöründe hizmet vermekteyim. Gastronomi alanında üniversitelerde derste veriyorum. Son dönemlerde işlerimin yoğunluğu sebebiyle fili olarak mutfağa çok vakit ayıramıyorum. Bilhassa Deniz Akın ile birlikte aynı bir ortamda hiçbir zaman bulunmadım. Aynı mutfakta hiçbir zaman yemek yapmışlığımız ve çalışmışlığımız olmadı. İddia edilen olay hiçbir şekilde yaşanmadı."

Haberin Devamı

Soruşturma devam ederken avukatı aracılığı ile bir basın açıklaması yapan Önder Şahan, bu açıklamasında ise, "Deniz Akın cilt problemi nedeni ile farklı ilaçlar kullanmak amacıyla tedavi görmüş, bu sorunu nedeni ile psikolojik sorunlar yaşamış ve bu amaçla King's College Hospital Hastanesi'nde tedavi görmüştür" ifadelerine yer verdi.