Gazete Vatan Logo

İbrahim Kalın'dan Pentagon'un açıklamasına yanıt geldi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Pentagon'un açıklamasına ilişkin, "Ulusal çıkarlarımıza neyin tehdit olduğuna başkaları değil Türkiye karar verir. Bölgedeki silahların toplanmaması istikrarsızlığı kalıcı hale getirir." dedi.

İbrahim Kalın'dan Pentagon'un açıklamasına yanıt geldi

Kalın, yaptığı açıklamada, Suriye'de PYD-YPG'ye "DEAŞ ile mücadele" adı altında verilen yaklaşık 4 bin TIR silahın ve diğer ekipmanın gecikmeden toplanması gerektiğini belirtti.

"DEAŞ ile mücadele sona erdiğine göre, bu örgütün bunlara ihtiyacı olmaması gerekir." değerlendirmesinde bulunan Kalın, "Ancak Amerika'nın daha önce Irak'ta benzer şekilde dağıtılan silahların izini kaybettiğini biliyoruz. Dolayısıyla bu sözlerin somut adımlarla desteklenmesi gerekiyor." diye konuştu.

"Amerikan yönetiminin, terör örgütleriyle ilişkisini kesmesi gerekiyor"

İbrahim Kalın, bölgeye dağıtılan silahların toplanmamasının, istikrarsızlığı yaygınlaştıracağına ve kalıcı hale getireceğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Yeni silah verilmesi de sadece kaos ve istikrarsızlığı derinleştirir. Bizim böyle bir senaryoyu kabul etmemiz düşünülemez. Pentagon açıklamasında, 'Türkiye'ye tehdit oluşturmayan ekipmanların toplanmayacağına' dair bir ifade var. Ulusal güvenliğimize kimin veya neyin tehdit oluşturduğuna başkaları değil, Türkiye Cumhuriyeti karar verir. Amerikan yönetiminin, PYD-YPG gibi terör örgütleriyle ilişkisini tamamen kesmesi gerekiyor."

Haberin Devamı