Gazete Vatan Logo

Hyundai 4 milyarla ihracat rekoru kırdı

Hyundai Assan, yılın ilk 7 ayında 120 bin i20 ve i10’u 40’tan fazla ülkeye gönderdi. Şirket 4 milyar liralık ihracatla tüm zamanların en yüksek rakamına ulaştı

Hyundai 4 milyarla ihracat rekoru kırdı

HyundaI Assan, 2002 yılında başladığı ihracatta tarihinin en yüksek seviyesine ulaşarak kendi rekorunu kırdı. İzmit Ali Kahya’daki tesislerinde i10 ve i20 modellerini üreterek hem iç pazara hem de Avrupa’ya satış yapan Hyundai Assan, 7 aylık süreçte 120 bin 482 adetlik ihracata imzasını atarak tarihinin en yüksek rakamına ulaştı. Hyundai Assan’ın en iyi müşterileri Almanya, İngiltere ve İtalya oldu.

Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, Türkiye’de ürettikleri araçların yüzde 90’ını 40’tan fazla ülkeye ihraç ettiklerini kaydederek, “İlk 7 aylık ihracatımızda tarihimizin en yüksek rakamına ulaştık ve ciromuz 4 milyar TL’den fazla gerçekleşti” dedi.

Ekonomiye destek

Göker, şöyle devam etti: “Bu yıl Türkiye’de üretime başlamamızın 20’nci yılını kutluyoruz. Aynı zamanda ihracatta da 15 yılı geride bıraktık. Önümüzdeki dönemlerde de Türkiye ekonomisine en üst seviyede katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”