Gazete Vatan Logo

Huawei'ye bir darbe de Panasonic'ten geldi

Panasonic, ABD`nin kara listeye aldığı Huawei`ye bazı parçaların satışını durdurdu. Öte yandan Huawei'den flaş adım geldi, Yapılan açıklamaya göre, şirketin kendi işletim sisteminin bu yıl içinde hazır olacağı ifade edildi.

Huawei'ye bir darbe de Panasonic'ten geldi

Panasonic, ABD'nin Huawei ile ticarete sınırlamalar getirme kararı sonrasında, belirli parçaların Huawei Technologies'e sevkiyatını durdurdu.Şirket yaptığı açıklamada, ABD'nin uygulamaya koyduğu yasak çerçevesinde Huawei ve 68 bağlı ortaklığı ile işlemlerin durdurulduğunu duyurdu.

Panasonic açıklamasında, Huawei'ye sevkiyatı durdurulan parçaların yüzde 25 veya daha fazla ABD orjinli teknoloji veya metaryel kullanılan parçalar olduğunu belirtti.

Bilindiği üzere geçen hafta ABD Başkanı Donald Trump hükümeti tarafından alınan karar gereği, içlerinde Huawei'nin de olduğu 70 kadar şirket kara listeye alınmış, ABD'de üretilen ürünlerden ve hizmetlerden aksi yönde bir karar olmadığı müddetçe yararlanamayacakları açıklanmıştı. Google da Çinli teknoloji şirketi Huawei'nin ABD tarafından kara listeye alınmasının ardından, Huawei kullanıcılarının Google ürünlerine olan erişimini askıya aldığını duyurmuştu.

HUAWEİ: YENİ İŞLETİM SİSTEMİ BU YIL HAZIR OLACAK
Çinli telekomunikasyon devi Huawei akıllı telefon, tablet gibi ürünlerinde Google veya Microsoft tarafından geliştirilen işletim sistemlerinin kullanılamayacak olması halinde kendi işletim sistemini bu yıl içinde hazır olacağını duyurdu.
Açıklamada bulunan Huawei yöneticisi, yeni işletim sisteminin yazımının devam ettiğini ve ürünün 2019 dördüncü çeyrekte tamamlanmasını beklediklerini vurguladı.Çin dışındaki pazarlar için yeni işletim sistemi için 2020 ilk veya ikinci çeyrekte kullanılabilir hale gelecek. Bilindiği üzere geçen hafta ABD Başkanı Donald Trump hükümeti tarafından alınan karar gereği, içlerinde Huawei'nin de olduğu 70 kadar şirket kara listeye alınmış, ABD'de üretilen ürünlerden ve hizmetlerden aksi yönde bir karar olmadığı müddetçe yararlanamayacakları açıklanmıştı. Google da Çinli teknoloji şirketi Huawei'nin ABD tarafından kara listeye alınmasının ardından, Huawei kullanıcılarının Google ürünlerine olan erişimini askıya aldığını duyurmuştu.

Haberin Devamı