Gazete Vatan Logo

Mate 10 Pro'nun işlemcisi otomobil kullanmayı öğrendi

Huawei amiral gemisi Mate 10 Pro’ya güç veren Kirin 970 işlemcisini kullanarak otonom sürüş teknolojisi geliştirdi. Çinli firma yapay zeka işlemcisinin ne kadar güçlü olduğunu ispat etmek için Porsche Panamera otomobili 5 hafta içerisinde Mate 10 Pro’yu merkez kullanarak, sürücüsüz hale getirdi.

Mate 10 Pro'nun işlemcisi otomobil kullanmayı öğrendi

Yapay zekaya destek veren işlemciler akıllı telefonlarda son yıllarda karşılaştığımız bir durum haline geldi. Büyük üreticiler özellikle sesli asistanları üretmek için bu teknolojiyi kullanıyor ve birçok üretici en iyini kendisinin ürettiğini iddia ediyor. Ancak Huawei bu iddiayı bambaşka bir boyuta taşıyarak ispat etmeyi başardı diyebiliriz.

Huawei ekibi Porsche Panamera’yı 5 hafta gibi kısa bir süre içerisinde Mate 10 Pro’yu merkez kullandı ve aracı sürücüsüz hale getirerek yapay zeka işlemcilerinin ne kadar güçlü olduğunu kanıtladı. Roadreader olarak adlandırılan projede, telefonun yapay zeka işlemcisini ve sadece iki arka kamerası kullanılarak otomobilin kontrolü sağlandı. Aracın kontrolü verilen telefonun yapay zekası,aracı engellere karşı sürüş geliştirecek şekilde eğitildi. Telefonun yapay zekası tam anlamıyla bir sürüş gerçekleştiremese de bu kadar kısa süre için çok iyi sonuçlar elde etti.

Huawei işlemci konusunda rakiplerine meydan okumaya devam ediyor
Sürücüsüz otomobil yazılımı geliştiren bir sürü şirket var ve bu teknolojide daha iyi yerlere gelindi. Intel, MobilEye ve Nvidia gibi şirketler özel olarak sürücüsüz otomobiller için işlemciler üretiyor. Günlük kullanım için üretilmiş ve bir akıllı telefonda bulunan Kirin 970 gibi bir işlemcinin böyle bir işi başarabilmesi bile büyük bir adım anlamına geliyor.
Huawei, RoadReader projesini birkaç gün sonra düzenlecek Mobile World Congress 2018'de sergileyecek. Fuar katılan kişiler Huawei Mate 10 Pro'ya engelleri nasıl aşması gerektiğini öğretebilecek. Bu anlamda Huawei eğer reklamını yaptığı şeyi gerçekleştirebilmişse, Apple ve Samsung gibi bir süredir akıllı telefonlarına yapay zeka geliştirmeleri yapan firmalara yine büyük bir fark atmış olacak.

Haberin Devamı