Gazete Vatan Logo

Honor 8A Türkiye'de satışta

Çinli Huawei'nin markalarından biri olan Honor, kullanıcı kitlesini genişletmeye devam ediyor. Türkiye pazarına da giren şirket, yeni telefonu Honor 8A'yı Türkiye pazarına sundu.

Honor 8A Türkiye'de satışta

1560x720 piksel çözünürlük sunan 6.09 inç'lik FullView ekranıyla gelen Honor 8A, damla çentikli ekran yapısıyla dikkat çekiyor. Arka yüzünde 13 MP kamera bulunan telefonu ön yüzünde ise 8 MP çözünürlüğünde çekim yapabilen bir kamera yer alıyor. 32 GB dahili hafızayla gelen Honor 8A'da 3 GB RAM bulunuyor. Orta segment bir telefon için iyi bir donanıma sahip olan cihaz, 3000 mAh batarya ile geliyor ve bir günü rahatça kurtarabiliyor.

İşlemci tarafına geldiğimizde MediaTek MT6765 yongasını görüyoruz. Bunun yanı sıra hızlı yüz tanıma teknolojisine de sahip olan Honor 8A, 0.3 saniye gibi kısa bir sürede yüzünü tarayıp ekran kilidini çözebiliyor. Yüz tanıma sistemi dışında cihazın arka yüzünde yer alan parmak izi sensörünü de kullanma şansınız var ve parmak iziyle de ekranını kilitleyebiliyorsunuz.

32 GB dahili hafızanın yeterli olmaması durumunda Honor 8A'nın microSD kart desteğinden faydalanabiliyorsunuz; böylece toplam hafızayı yükseltebiliyorsunuz. Çift SIM kart desteğine sahip olmasıyla da dikkatleri üzerine çeken Honor 8A, Android 9.0 Pie işletim sistemi yüklü olarak kutudan çıkıyor. Ayrıca bu işletim sistemini daha verimli kullanmayı sağlayan EMUI 9.0 da yine telefonun arayüzünü daha etkili ve verimli kullanmak için telefonla birlikte sunuluyor. (Hürriyet)

Haberin Devamı