Gazete Vatan Logo

Honda’nın Başkanı 100 bin sözü verdi

123 milyon TL’lik yatırımla Şekerpınar fabrikasında hayata geçirdiği yeni Civic Sedan’la atağa kalkan Honda Türkiye, üretimde 20’nci yılını törenle kutladı.

Honda’nın Başkanı 100 bin sözü verdi

123 milyon TL’lik yatırımla Şekerpınar fabrikasında hayata geçirdiği yeni Civic Sedan’la atağa kalkan Honda Türkiye, üretimde 20’nci yılını törenle kutladı. Honda Türkiye, 20’nci yaşında 300 bininci aracı bantlardan indirdi.

Honda Türkiye’nin 20’nci yıla özel kutlamaları için ülkemize gelen Honda Motor Avrupa Başkanı Katsushi Inoue, sergilenen performanstan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 50 binlik kapasitenin 100 bine çıkacağının sinyalini verdi. Inoue, şunları söyledi:

“Şekerpınar’da üretilen yeni Civic sayesinde Şubat’ta C sedan segmentinde pazar payımız yüzde 15’e ulaştı ve model sıralamasında üçüncü olduk. Honda Türkiye, Avrupa genelinde de son derece başarılı bir performans sergiliyor. Honda Türkiye geçen yıl Aralık ayında İngiltere ve Almanya’yı geçerek satılan araç adedinde birinci sıraya yerleşmişti. Şu anda Honda Türkiye, Avrupa’nın parlayan yıldızı haline geldi. Bu yıl için de büyük bir beklenti yaratmış durumda. Türkiye’deki operasyonlarımızı iyileştirme yönünde birlikte tüm gücümüzle çalışarak gelecekte üretim adetlerimizi yıllık 100 bin adede kadar artırabileceğimize inanıyorum.”

Haberin Devamı