Gazete Vatan Logo

Honda Civic’le çift vardiyaya geçiyor

Honda Türkiye, 10’uncu nesil yeni Civic ile birlikte üretim, istihdam ve ihracatını artıracak. Şekerpınar tesisinde yeni Civic’in test üretimine başlayan şirket, yılın son çeyreğinde araçları banttan indirmeyi hedefliyor. Seri üretimle birlikte Honda fabrikasında vardiya ikiye çıkacak.

Honda Civic’le çift vardiyaya geçiyor

Toplam üretim de önümüzdeki yıl 35 bin adede yükselecek. Honda Türkiye’nin üretimi 2015’te 12 bin 667 adete kadar gerilemişti. Şirket yeni Honda Civic Sedan’la birlikte hem ihracat rakamlarını hem de pazarlarını büyütmeyi planlıyor. Daha önce 30 ülkeye ihracat yapan şirket, yeni Civic’i Avrupa dışında Afrika ve Ortadoğu ülkelerine göndermeyi istiyor.

Bu hedef gerçekleşirse, Şekerpınar fabrikası tam kapasiteye ulaşıp, yılda 50 bin adet araç üretecek. Civic’in bir şansı da Avrupa’da Accord’un satışına son verilmesi. Böylece yenilenen Civic, Accord’un yerini dolduracak.

Yeni Civic Sedan’ın üretimine başlanmasıyla tesiste mevcut kapasite kullanımı oranı da artacak. 400 ilave işçi alınacak. 800 olan istihdam kademeli olarak 1.200’e çıkacak.