Gazete Vatan Logo

Homeros’un izinde Troya okumaları

2018 Troya Yılı etkinlikleri kapsamında 200’ü aşkın görme engelli, Homeros’un İlyada Destanı’ndan bölümler okumak için Troya Antik Kenti’nde buluştu ve dünyaya barış mesajı verdi.

Homeros’un izinde Troya okumaları

2018 Troya Yılı kapsamında Çanakkale Valiliği evsahipliğinde antik şehrin destanını da yazan görme engelli ozan Homeros anısına dünyadaki kardeşliğe vurgu yapan bir organizasyon düzenlendi. 15 ülkeden ve Türkiye’nin dört bir yanından 200’ü aşkın görme engelli, Homeros’un Troya Efsanesi’ni anlattığı dünya edebiyatının en önde gelen eserleri arasında gösterilen İlyada Destanı’ndan bölümler okumak için Troya Antik Kenti’nde buluştu.

Braille alfabesi ile yazıldı

Tüm dünyadaki görme engellileri birleştiren bir simge isim olarak kabul edilen Homeros’un İlyada Destanı’nda yer alan Troya Efsanesi bölümü Braille Alfabesi ile özel olarak hazırlandı. Homeros Okumaları için hazırlanan özel kitapçıklar görme engelli katılımcılar tarafından destana ilham veren topraklarda, Troya Ören Yeri’nin mistik atmosferinde başladı.

Hoşgörü ve barış mesajı

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, yaptığı konuşmada, “Bereketin zenginliğin, dostluğun rüzgarla taşındığı bu topraklarda bugünde burada kendiside bir görme engelli olan ancak dünya tarihinin en önemli destanlarından İlyada ve Odesa destanını kaleme alan İzmirli ozan Homeros’un destanını okumak üzere dünyanın farklı ülkelerinden ilimize teşrif ederek Çanakkale’de bir araya gelerek bereketi ve zenginliği Troya’ya tekrar sizler getirmiş bulunuyorsunuz” dedi. Konuşmaların ardından etkinliğe katılan 200’ü aşkın görme engelli İlyada Destanı’ndan bölümler okuyarak, dünyaya barış ve kardeşlik mesajı verdi.

Haberin Devamı