Gazete Vatan Logo

Hislerimi müzik ile ifade ediyorum

Model grubunun dağılmasıyla kariyerine solo olarak devam eden Fatma Turgut, Aşk Tadında single’ı ile gümbür gümbür karşımızda...

Hislerimi müzik ile ifade ediyorum

Müzik grubunun içinde yer almak ve tek başına solo kariyeri sürdürmek arasındaki farklar neler?

Hem çok güzel hem çok zor. Önceden bir iş bölümü vardı mesela. Dört kişinin üzerindeydi yük, her şeyi hallediyorduk. Şu anda her şey benim başımın altında. Sağ olsunlar, yine çok güzel insanlar var çevremde. Zor ama bir yandan da böylesi daha keyifliymiş.

‘Aşk Tadında’ çalışmanla yeniden bizimlesin. Nasıl bir süreç oldu, hikâyesi nedir bu şarkının…

Zaten çok uzun bir süre ara vermiştim ve artık bir şey yapmak istiyordum. Gerektiği için değil ama yapmayı çok istediğim için…” Artık oturayım da bir şey yapayım” diye kendimi sıkıştırıyordum. Sonra bir gece oturdum ve sabah 5.30’da bitti şarkı. Ertesi gün gidip hemen demosunu kaydettim. Sonrasında da süreç çok hızlı değişti ve dün müzik yapmaya başlamış gibi heyecanlıyım. Bu bir süreçti. Kendimi toparlamam, iyi hissetmem için zamana ihtiyaç vardı. Her şeyin bir zamanı olduğuna inanıyorum. Daha önce gruplayken karaladığım şeyler vardı. Sözlerde de müziklerde de ufak ufak payım oluyordu. Ancak söz ve müziği benim olan ilk şarkı ‘Aşk Tadında’.

Haberin Devamı

Aşk’ı müzikle ifade etmek nasıl bir his?

En kolay ve en keyifli yolu. Hissettiklerini müzikle ifade etmek çok kolay, çok da zevkli.

Hangi müzik seni tanımlar akustik mi elektronik mi?

Kesinlikle akustik müzik...

Müzik yapmasaydın şu an ne işle meşgul olurdun?

Dokuz Eylül Üniversitesi Müzik Ana Bilim Dalı klasik gitar bölümü mezunuyum. İzmir’de çalıştığım özel bir dershane vardı. Üç sene orada öğretmenlik yaptım. Müzik yapmasaydım muhtemelen öğretmenliğe devam ediyor olurdum.. (gülüyor) Ama hayatımda hep müzik olurdu.

Alternatif müzisyenlerin yükselişini nasıl görüyorsunuz?

Artık ünlü olmayanlar sevilir oldu. Saygı duymak lazım.

İnsanlar birbirine değmeden geçiyor

Şarkılarında bolca hüzün var, özel hayatında da böyle misiniz?

Özel hatatımda da böyleyim aslında. O zaman “gerçek” geliyor bana her şey. Aslolan olduğu gibi yaşamaktır...

Okuduğum kadarıyla sosyal medyada günümüz arkadaşlıklarını eleştiriyorsun. Daha mı yüzeysel bir iletişim haline döndük?

Haberin Devamı

Maalesef... Günümüzde her şey elimizin altında ve çabuk ulaşılabilir. Hayatta insanlar birbirine değmeden geçiyor. Çiftlerin, aşklarını yaşayamadan ayrılmalarının nedeni sosyal medya!

Peki bundan sonra neler bekliyor Fatma Turgut dinleyicilerini?

Albüm geliyor. Haziranda kayda giriyorum. Büyük ihtimal sonbahara yetişecek. Can Bonomo, Emre Aydın gibi çok sevdiğim insanlardan şarkılar var. Kendi şarkılarım var. “İlkbaharda Kıyamet” ve “Aşk Tadında”yı da koyup 12 şarkılık bir albüm yapmayı planlıyorum. Hayalim sound olarak yeni şeyler denemek. Bir yandan da herkese hitap etmesini istiyorum, aşık olana da aşktan usanana da..

Genç müzistenlere ne tavsiye edersin?

İyi oldukları enstrümanı ve alanı keşfetsinler önce. Sonra onun üzerine azimle çalışsınlar, hiç yılmasınlar. Hayal kurup o hayalleri gerçek yapabileceklerini de unutmasınlar.