Gazete Vatan Logo

"Herkesi ev sahibi yapacağız"

Aykut Karagöz, inşaat sektörünün bugünü ve geleceği hakkında açıklamalarda bulundu

"Herkesi ev sahibi yapacağız"

Uzun yıllardır İstanbul Pendik Kurtköy’de inşaat sektöründe faaliyet gösteren Karagöz İnşaat’ın da dâhil olduğu Karagöz Grup bünyesindeki şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Karagöz, inşaat sektörünün bugünü ve geleceği hakkında açıklamalarda bulundu.

İstanbul’un deprem bölgesi olması nedeniyle, bölgedeki eski ve deprem yönetmeliğine uygun olmayan binaların acilen yenilenmesi gerektiğine dikkat çeken Karagöz, kentsel dönüşümün önemine de vurgu yaptı. Binaların yenilenmesi konusunda şirket olarak katkı yapmak istediklerini belirtti. Ev sahibi olmak isteyen herkese kolaylıklar sağlamak istediklerini ve sağladıklarını ifade eden Karagöz, şirket olarak yapıcı, olumlu ve çözüme yönelik çalıştıklarını söyledi.

Şirket olarak sistemleşmeye önem verdiklerini ve sektörün geleceğinin bu alanda olduğunu vurgulayan Karagöz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı, arsa bazlı yapıların yerine, 5-10 yıl içinde ada bazında siteler yapılacağına dikkat çekti. Bu bakımdan, Karagöz İnşaat olarak da hedeflerinin bu büyük firmaların arasında yer almak olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Geleceğe yönelik kaygılarını anlatırken fazla betonlaşmanın getirdiği iklim değişikliğine de vurgu yapan Karagöz, bu konuda da çalışma yapmak ve yeşil alanların arttırılmasında rol oynamak istediğini söyledi. Yine gelecek projelerinin içinde yaptıkları binalarda güneş enerjisi sistemleri kurmak olduğunu ifade eden Aykut Karagöz, çevre yönelik duyarlılığını da göstermiş oldu.

Yalnızca inşaat alanında değil güncel siyasete dair de konuşan Aykut Karagöz açıklamalarına şu sözlerle son verdi: “Ben dinimi çok seviyorum, elhamdülillah Müslümanım ama AKP ve Saadet Partili değilim. Atatürk’ü çok seviyorum ama CHP'li ya da DSP'li değilim. Vatanımı, bayrağımı canımdan çok seviyorum ama MHP'li değilim. Ülkem için, dinim için kim güzel bir şeyler yaparsa severim, desteklerim; kim bölmek isterse ve bölmek isteyenlere cesaret verirse sevmem.”