Gazete Vatan Logo

Herkes sabrıma ve sakinliğime hayran

Bordo Bereliler: Afrin 2’de rol alan Çiğdem Batur aksiyonu olan rollerin kendisi için bir rutin haline geldiğini söylüyor. Artık duygusal bir iş veya komedide oynamak istediğini belirtiyor.

Herkes  sabrıma ve sakinliğime hayran

Bugünlerde motivasyonunuz nasıl, her şey yolunda mı?

Şükür her şey yolunda. Mutluluk, huzurum hayatımın olmazsa olmazı. Eğer huzurlu olamazsam hiçbir zaman mutlu olamıyorum. Bu yüzden önce kendi ve çevremdeki huzura bakıyorum. Tek motivasyon kaynağım mutluluk ve heves.

Kendinize dair en çok sevdiğiniz yanınız ne?

Çok sabırlı biriyim. Herkes sabrıma ve sakinliğime hayret eder. Sabredip sonrasında bunun karşılığını almayı seviyorum ama sabrım tükendiği noktada da bütün gemileri yakabiliyorum. Önemli olan isyan etmemek ve yaşanan şeydeki hayrı görmek.

Bordo Bereliler: Afrin 2 nasıl bir deneyim oldu?

İlk defa böyle bir askeri işte oynadım. Aksiyonu olan roller benim için artık rutin haline geldi. Oyuncu olarak standart bir şeyi benimsemek istemesem de artık bana bu tarz roller yapışmaya başladı. Oyuncuların hepsi bir aksiyon işi olsa oynasak derler. Ama ben artık duygusal bir iş veya bir komedi olsa oynasam diyorum.

Son dönemde askeri yapım furyası var. Bu furyaya katılmak konusunda tereddütleriniz oldu mu?

Haberin Devamı

Proje bazlı baktığında dediğin çok doğru. Devleti korumaya yönelik projeler ön plana çıktı. Ama ben burada oynadığım karakteri ve hikayesini çok sevdim. Rolüm filmin lokomotifiydi. Filmi çekerken askerlerimizin de Afrin’e girdiği haberi geldi. O zaman çok doğru bir işin içinde olduğumu sezdim.

İnişli çıkışlı bir iş yaptığınızı unutmayın

Rol seçerken seçici davranabiliyor musunuz?

Evet davranıyorum. Beni heveslendirmeyen bir rol için bana istediğiniz kadar vaadde bulunun kabul etmem. Oyunculuk çok zor bir meslek. Seçtiğin rolün kendini kısıtlamana değecek bir şey olması gerekiyor. Bu yüzden senaryo okumaya devam ediyorum.

Bir oyuncunun seçici olabilmesi için ne gerekiyor?

Kesinlikle maddi bir kaygısı olmamalı. Çünkü oyunculuk fatura derdine düşülerek yapılacak bir şey değil. Bu yüzden bir birikiminiz varsa ve ailen bir gelir seviyesine sahipse seçici olma şansınız oluyor. Para kazanmak için her işte olmak zorunda kalan oyunculara da saygı duymak lazım. Ama bu işi kafanız rahat yapmak istiyorsanız fatura derdinizin olmaması lazım.

Haberin Devamı

Bir oyuncu tüm sanat dallarını bilmeli
Oyunculuğa dair neler söylemek istersiniz?
Oyunculuk doğru ve disiplinli bir hayat gerektiriyor. Ben mesleğine çok aşık biriyim. Mesleğimi artık sahip olduğum seçici olma lüksüyle yapıyorum. Bu yüzden beni zorlayan bir kısmı yok. Bu işte önemli olan kendini anlık popülariteye ve şöhrete kaptırmamam. Oyunculuğun en önemli kuralı sağlam bir psikolojiye sahip olmak. İnişli çıkışı bir meslek olduğunu kabul edip, bir sene popülersen bir sonraki yıl popüler olmamayı kafana takmayacaksın.
İzleyenlere göstermek istediğiniz bir yönünüz kaldı mı?
Şarkı söyleyebildiğimi görmelerini isterim. Bu yüzden müzikali çok seviyorum. Oyunculuk sadece kameraya bakıp zamanı dolunca sahnenin bitmesi değil. Bir oyuncu bütün sanat dallarını bilmeli. Şarkı söylemeyi, dans etmeyi , heykel yapmayı bilmeli. Her şeyden önce tiyatro yapabilmeli.
Dizilerle mesafeli misiniz bu ara?
İçime sindiği zaman bir dizide olacağım. Komedi keyifli olur.

Haberin Devamı