Gazete Vatan Logo

Herkes her rolü oynayamaz bir sınırı vardır

Sevcan Yaşar dikkatleri üzerine Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz’la çekti. Bu diziyle daha çok tanınmaya başlayan oyuncu şöyle diyor; Şöhret hayatımı olumlu etkiledi. İnsanların bana olan sıcak tavırları işe olan aşkımı besledi...

Herkes her rolü oynayamaz bir sınırı vardır

Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisindeki Esra karakteriyle büyük beğeni topladınız.Peki bu dizi de olmayı nasıl anlatırsınız?

Bu dizi bana çok şey kattı. Çok iyi bir oyuncu kadrosuyla, yönetmenle ve yapım ekibiyle çalışma fırsatım oldu. Oyunculuk adına bana büyük tecrübe katan bir dizi. Kişisel olarak olgunlaştırdığı gibi oyunculuğumun da gelişmesine katkısı oldu. Uzun soluklu olduğu için karakteri yaşadıklarıyla beraber dönüştürmeye çalıştım.

Esra aşık ve tutkulu bir kadın benzer yönleriniz var mı?

Tabii Esra'nın aşka bakışını saf yanını seviyorum. Bende de o aşk kadınından biraz var. Ama ben karaktere göre daha mantıklı davranmaya çalışıyorum.

Daha popüler ve ünlü oldunuz bu diziyle. Şöhret nasıl bir şeymiş?

Şöhret hayatımı olumlu yönde etkiledi. İnsanların bana olan yaklaşımları, sıcak ve samimi tavırları ve davranışları gerçekten kendimi şanslı hissetmemi ve şükür etmemi sağladı. Bu durum işe olan aşkımı daha da motive ediyor.

Miss Model of The World ile hayatınız nasıl değişti?

Dünya birinciliğini uzun yıllar sonra Türkiye`ye kazandırmak benim için çok gurur verici. Yarışma oyunculuk sektörüne bir giriş oldu. Ama hayallerimin arasında her zaman oyunculuk vardı. Şu sıralar Yeditepe Üniversitesi’nde tiyatro okuyorum.

Haberin Devamı

Neden oyunculuk?

Oyunculuk değişik karakterlere girerek, farklı insan yapılarını anlamanızı ve onlarla özdeşleşmenizi sağlıyor. Zaten çocukluğumdan beri hayalimdi oyunculuk. İlkokulda drama dersimiz vardı. O zamanlardan oyuncu olmaya karar vermiştim. Oyunculuk bana önce hiç olmayı sonra her şey olmayı öğretti .

Şu an oyunculuk adına dizi dışında neler yapıyorsunuz?

Konservatuvar devam ediyor. Spor yapmak, kitap okumak, sahilde paten kaymak ve yürüyüş yapmak en büyük keyfim. Meditasyon ile ilgileniyorum. Zaman buldukça tiyatro izliyorum.

Kendine saygısı olan bakımlıdır

Her rolün üstesinden gelirim diyebiliyor musunuz?

Sürekli kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Okuyarak, araştırarak ve izleyerek... İşim de çok iyi olmak konusunda istekliyim. İyi oyuncu demek her rolü oynayabilir demek değil. Dış görünüş, kişinin duruşu, hali, tavrı bir yere kadar değişebilir ama her zaman bir sınır var.

Haberin Devamı

Peki sizin için güzellik ne kadar önemli?

Kendine saygısı olan herkes gibi bende bakımlı ve güzel görünmeye dikkat ediyorum. Bakımlı olmak bence sadece bu sektörle ilgili değil insanın kendisiyle ve çevresiyle olan ilişkisinde de pozitif etkisi olan bir şey. Sette ağır makyajlar yapıldığı için eve geldiğimde mutlaka makyajımı temizlerim ve cilt bakımımı düzenli olarak yaparım .

Aile hayatınız ne durumda?

Aile içi ilişkilerimiz hep samimi, esprili ve arkadaşça. Her yaz babaannemlerde toplanır ve ailece keyifli vakit geçiririz. Ailem Ayvalık'ta yaşıyor.