Gazete Vatan Logo

Her rolü oynamaya hevesliyim

Savaşçı dizisiyle kamera karşısına geçen Yıldız Çağrı Atiksoy, güçlü kadın rollerinden etkilendiğini anlatarak, “Hikaye sadece güzellik üzerinden ilerliyorsa tatmin olmam. Derinliği olan, karakterleri oynamak isterim” diyor.

Her rolü oynamaya hevesliyim

Savaşçı ile nasıl bir dizi bizi bekliyor?

Uzun zamandır beni bu kadar heyecanlandıran ve kesinlikle bu projenin bir parçası olmak istiyorum dedirten bir senaryo okumamıştım. Projenin gerçekliği, güncel oluşu ve gerçek kahramanların hayatına dokunacak oluşumuz yaşamlarını, hikayelerini, var olma savaşlarını hep beraber öğreneceğimiz bir dizi.

Karakterinizin hikayede yeri nedir ve nasıl biridir?

Aslı, cümlelerini belki de çok az kişinin kurabileceği açıklıkta ve netlikte kuruyor. Kendi gerçekliğini, doğrularını, hayata karşı savunuyor. Dizide de Aslı'nın barış ve refah için mücadelesini izleyeceğiz.

Toplumda, ülkede yaşananlar sizi ne şekilde etkiliyor?

Hayatlarımız devam ediyormuş gibi gözükse de, son derece sağlıksız ve mutsuz bireylere dönüştük. Ben kendi adıma güçlü olmaya, topluma, insanlığa, doğaya faydalı bir birey olarak yaşamaya çalışıyorum. Empatisi yüksek, anlayışlı ve saygılı bir toplum olmayı başarabilirsek mutlu ve uyumlu olabileceğimize inanıyorum.

Hangi rolleri canlandırmak için can atarsınız ?

Haberin Devamı

İyi yazılmış, temeli sağlam olan her karakteri oynamaya hevesliyim. Güçlü kadın profilleri etkiliyor beni. Kadının koşulları ve konumu ne olursa olsun doğasında var olan gücüne sahip çıkmasını, bunun farkında olmasını seviyorum. Hikaye sadece güzellik üzerinden ilerliyorsa tatmin olmam. Haklılığı olmayan tamamen kendi ihtirasları ve hırsları neticesinde kararlar alan bir karakteri canlandırmak istemem.

Beni ben yapan manevi değerlere sahibim. Bu da beni dünyevi düşüncelerden soyutluyor.

Oyuncu kadrosu erkek ağırlıklı bir dizi olması size nasıl hissettiriyor?

Duruma hiç erkek kadın gözüyle bakmamıştım. Esas olan senaryo. Senaryomuz, hikayemiz hayatın gerçeklerinden yola çıkıp olanları gerçekçi bir gözle anlatmayı hedefliyor. Benim için de önemli olan bu. Kadınların gözünden anlatılan projelerim de oldu. Benim için bir fark yok.

Sizi seçtiğiniz rollerde genelde ağırbaşlı karakterlerle izliyoruz. Çılgın tarafınızı göstermeyi hiç istemediniz mi? Bu seçimler için özel bir nedeniniz var mı?

Haberin Devamı

Ben hikayeye ve karakterimin hikayenin neresinde yer aldığına, hangi kısmını doldurup hizmet ettiğine bakarım. Baktığım tabloda büyük resmi görebiliyorsam tamamımdır. İlle de çılgın tarafımı göstermek bir meziyet değildir benim için. Derinliği olan, seyirciyi izlerken sorgulatan her karakteri canlandırmaktan memnun olurum.

Çılgınlık demişken, ne kadar çılgınsınız ?

Çılgından ziyade özgürüm. Ailem hayallerimi gerçekleştirmem konusunda özgür yetiştirdi beni. Belki aldığım kararlar bazen çılgınca gelebiliyordur.

Peki ya sizde yeri olmayan, benden çıkmaz dediğiniz kadın tipi hangisidir?

Kategorize etmeden insan olarak, kendi çıkarını başkalarından üstün tutan, bunun için her yolu mübah gören bir insan çıkmaz benden.

Ayaklarım yere sağlam basar

Çok hassas ve kırılgan görünüyorsunuz öyle misiniz?

Aksine çok güçlü bir yapım vardır. Ayaklarım yere hep sağlam basmıştır. Çok küçük yaşta kararlar alıp, aldığım kararların sorumluluğunu her zaman taşımışımdır. Kolay kolay devrilmem.

Geleceğe dair hangi hayal sizi heyecanlandırıyor?

Haberin Devamı

Hayal ettiğim seyahatler. Farklı yerler keşfetmek, farklı kültürlere sahip olmak, hayat bulduğumuz bu dünyayı doyasıya deneyimlemek beni çok heyecanlandırıyor.

Duygularımı derin yaşarım

Hiç aykırı, uç veya ters bir tarafınız var mı?

Ters tarafım muhakkak vardır insanız neticede. Hayata bakış açım, algılayış biçimim ve var olma amacım beni özgün kılıyor. Kendim olmayı, duygularımı derin yaşamayı seviyorum. Bu beni hayata bağlıyor. İçimdeki dinamizmi güçlendiriyor. Beni ben yapan manevi değerlere sahibim. Bu da beni ister istemez dünyevi düşüncelerden soyutluyor.

Değişen şeyleriniz oldu mu?

İnsan yaş aldıkça, deneyimledikçe fikirleri, hayata bakışı da gün gün değişiyor. Damak zevkim çok değişmeye başladı. Damak zevkin büyüdükçe değişecek denilirdi hep onu yaşıyorum şu an.

Sevgilim beni cesaretlendiriyor

Beş yıldır süren bir ilişkim var. Beraber büyüdüğümüz, geçirdiğimiz zamanın kıymetini bildiğimiz, çok sevip çok sevildiğim bir ilişki yaşıyorum. İlişkilerim hiç bir zaman hayatımın odak noktası olmadı. İdeallerim her zaman öncelikliydi. Elbette yolculuğumda bana eşlik eden birinin varlığı, gücü çok kıymetli. Sevgilimin beni cesaretlendirmesini, desteklemesini seviyorum.

Haberin Devamı