Gazete Vatan Logo

Her dönüşüm muhteşem olur

Berksan yeni single Aşka ile bu yaza damga vurmaya hazırlanıyor ve yeni projelerinin de müjdesini veriyor.

Her dönüşüm muhteşem olur

Berksan yeni single Aşka ile bu yaz da iddialı olduğunu söylüyor. Her dönüşüm muhteşem olur diyen Berksan, oyunculuk konusunda ise "Projelere açığım" diyor...
Aşka şarkısı ile geri dönüş yaptınız bunca zaman neler yaptınız? İşletmecilik yaptınız mesela neden müziğe ara verdiniz?
Müziğe hiç ara vermedim. Her yıl listelerde ilk üç sırada yazdığım şarkılar muhakkak yer aldı. Geçen yaz bir albüm yaptım. Fakat ülkemizde cereyan eden kötü hadiseler yüzünden onu promosyon etmek gibi bir isteğim olmadı. İyi ki daha kötü sonuçlar olmadı ki bugün size yeni müziklerimi, yeni yazdığım şarkıları paylaşabileceğim bir ülkeye sahibim. İşletmeci değilim. İşletme ekibine sahip bir zincirin, patronlarından biriyim. Hep işletmeci gibi anılıyor ama çok ciddi bir işletme ekibine sahibim. Üç yıllık marka ama ülkenin her yerinde zincirleri oluşan marka haline geldi. Ankara ve İzmir var hedeflerimiz arasında. Önümüzdeki kış ikisi de açılacak. Beşleyeceğiz. Beşi bir yerde olacak. İstanbul, Uludağ, Bodrum, Bodrum’da ki mekanımızı Türkbükü’ne taşıdık, Ankara ve İzmir olacak. Bunların hemen sonrasında Berlin’de gurbetçi vatandaşlarımız için orada uluşabileceğimiz bir kulüp yapacağız. Yani Çilek yayılıyor.
Peki dönüşüm muhteşem oldu diyor musunuz? Yaza damga vuracak mısınız , iddialı mısınız?
Benim her dönüşüm muhteşem olur. Ukalalık gibi algılanmasın ama şükürler olsun, Turaç ile birlikte iyi müzik yapıyoruz. Bu şarkıda hak ettiği yere gelecektir. Zaten şu anda dört nala listede 20’şer 20’şer klipsiz olmasına rağmen hızla yükseliyor.

Haberin Devamı

Şimdilerde yeni bir aşka ne kadar yakınsınız? Nasıl bir aşkın peşindesiniz?
Ben kendimi hep çok yakın hissediyorum. Ama sadece hissediyorum. İnşallah yakalayacağım kendisini. Bu sefer nefesim ensesinde aşkın.
Bu yeni sizde artık neler var. Neleri geride bıraktınız ve nasıl biri olarak devam ediyorsunuz hayata?
Bu yeni bende artık hiçbir şeyi gereğinden fazla içselleştirmeyen bir ben var. Kendini daha çok önemseyen ve değer veren biri var. Fedakarlık musluklarını biraz daha kısan bir ben var.
Büyük hatalarınız oldu mu sizce?
Muhakkak olmuştur. Kabul etmekte zorlandığım zamanlar vardı. İşte bu yeni ben, bunları kabul eden bir ben aslında.
Müzik kariyerinizde son nokta mı? Oyunculuk veya başka bir meslek dalı olabilir mi?
Müzik hayatımın merkezi. Başka alternatif şeyler yaparsam onun etrafında gelişebilir ancak. Yani bir başka şey müzik kadar benim ilgimi çekip, beni heyecanlandıramaz. Hayatımda müzik kadar başka bir şeyi hiç hayal etmedim, düşünmedim de . Hiçbir şeyden de bu kadar çok zevk alacağımı, keyif alacağımı, beni heyecanlandıracağını inanmıyorum. Oyunculukla ilgili birkaç denemem olmuştu ama oyunculuğu zirvede bıraktım. Oynadığım dizi ikinci bölümde kaldırılınca vazgeçtim. Çokta bana uygun projeler olmadığının farkındayım dönüp baktığımda. Asla yapmam demiyorum. Ama yaparsam bu sefer üzerime oturan bir kıyafet giymeyi düşünüyorum. Projelere açığız.

Haberin Devamı

Sporla aranız iyi neler yapıyorsunuz?
Sporla eskiden aramızdan su sızmazdı fakat ufak bir kaza geçirdim. Elim kırıldı maalesef. Tenis oynuyordum ama elim kırılınca tenisi de bir süre bırakmak zorunda kaldım. Sağlığım yerine geldi parmaklarım düzeldi, bu yaz tekrar aynı motivasyon ve performans ile tekrar sporla bir araya geleceğiz. Şu an için tabii ki training yapıyorum, ufak yürüyüşler, bisiklet gibi formumu korumak adına sporlar yapıyorum ama benim için bu tam anlamıyla spor sayılmaz. Günde en az 3 saat vaktinizi ayırmak gerekiyor. Tekrar eski dostumla buluşacağız.
Boks sporunu yaptınız mı? Bu spor ile kendinizi nasıl hissediyorsunuz?
Boks ile geçen yıl Arıza adlı video klibi çalışması sırasında bir araya geldik. Çok değerli insanlar tanıdım. Birkaç ders aldım. Çok keyif aldım ama hayatımın akışı buna izin vermedi. Aslında herkesin çok ciddi şekilde ter atabileceği kondisyonunu çok üst noktalara taşıyabileceği bir spor olduğunu gördüm. Ama ben henüz kendisine vakit ayıramadım. Vaktim olsaydı muhakkak yapabileceğim bir spordu.
Yapmak istediğiniz neler var?
Şu anda aslında hayatta yapmak istediğim bir çok şeyi yaptım. Yapmaya da devam ediyorum. Hayatımın merkezinde olan müziğimi yapabilmek ve onu dinleyicilerle ve müziksever kitlelerle paylaşmaktı. Çok şükür ki bu hayalimi gerçekleştiriyorum. Böyle bir hayat yaşamaktan dolayı şükrediyorum. Sırada olan tek şey gerçek bir aşk yaşayıp, onun meyvesini toplamak ve çocuk sahibi olmak. Umarım bu hayalimde gerçekleşir. Ve zamanı geldiğinde bunu da konuşuruz.
Bir çok sanatçıya şarkılar verdiniz son dönemde bir sanatçı ile işbirliğiniz olacak mı?
Turaç ile birlikte yeni çıkacak olan no name arkadaşlarımız var sizlerle tanıştırmayı düşündüğümüz, onlara şarkı verdik ve aranjesi şu sıralar yapılıyor. Tanıdığınız eski divalardan bir tanesi Nil Burak ile bir proje yaptık. İki yeni şarkı yazdım ona Turaç düzenledi. Yakında yepyeni bir Nil Burak dinleyeceksiniz.
Berksan’ın bir günü nasıl geçer?
Hangi günden bahsettiğimize bağlı. Her günüm renkli geçiyor. Hayatımın içinde müzik olduğu için dolu dolu geçiyor. Tabii ki şu anda sahibi olduğum markanın çok hızlı bir süreci var. İkisi de günümü oldukça dolduran şeyler. Gündüzleri çoğunlukla stüdyoda oluyorum. Geceleri kulübümde oluyorum. Kısaca dolu dolu geçiyor günlerim.
Hep eğlenceli, pozitif biri misiniz? İnsanlar sizi nasıl görmeye alışık değildir?
Hep eğlenceli, pozitif biriyim. İnsanlar beni sinirli görmeye alışık değildir. Benim sinirim anında geçer ama saman alevi gibi.
Kendi mekanınız haricinde konserleriniz nasıl gidiyor?
Ramazan dolayısıyla durgun geçiyor bu sırada hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ramazandan sonra konserlerimiz devam edecek. Duyurularımızı sosyal medyadan takip edebilirler.

Haberin Devamı