Gazete Vatan Logo

Her 5 otomobilden 1’i kiralanacak

DRD, OneCar markası ile son dönemin modası bireysel kiralama işine girdi. DRD Genel Müdürü Ersoy, 5-10 yıl içinde trafiğe çıkacak 5 yeni araçtan birinin tüketiciler tarafından kiralanacağını söyledi

Her 5 otomobilden 1’i kiralanacak

35 bin adedi aşkın araç parkı ile Türkiye’nin tamamı yerli sermayeli en büyük operasyonel filo kiralama markası DRD, bireysel yıllık kiralama pazarına yeni markası OneCar ile giriş yaptı. Bu yıl yaklaşık 20 bin yeni araç alacak olan DRD, OneCar ile 2017 sonuna kadar 4 bin otomobili bireysel kiralamaya vermeyi planlıyor. DRD Filo Kiralama Genel Müdürü İlkay Ersoy, “Sahip olduğumuz tüm deneyim ve altyapımızı, bireylere de sunmak adına, OneCar markasını yarattık. ‘Bireysel yıllık kiralama’ denildiğinde akla ilk gelen markanın OneCar olmasını hedefliyoruz” dedi.

‘Sahiplik’ anlayışının artık ‘erişim’ ve ‘kullanım’ kavramına dönüştüğünü belirten Ersoy, şöyle devam etti: “Sahip olmak artık yük olarak görülüyor. Bireyler tek seferde büyük bedeller ödeyip, finansal ve operasyonel riskleri üstlenerek satın almak yerine, ürünü belirli bir süreliğine kullanmayı ve karşılığında kullandığı kadar maliyete katlanmayı tercih

ediyor. Önümüzdeki dönemde OneCar’ın öncülüğünde, bireysel yıllık kiralama pazarının önemli bir büyüme kaydedeceğini öngörüyoruz. Önümüzdeki 5-10 yıllık dönemde trafiğe çıkacak her 5 yeni otomobilden birinin bireyler tarafından uzun dönemli olarak kiralanacağını söyleyebiliriz.”

Haberin Devamı

29 bin TL avantajlı

İlkay Ersoy orta sınıf DS4 gibi bir aracın sıfırını alana göre tüm masraflar dahil aylık 369 euro artı KDV’den 3 yıl boyunca kiralayan bireyin yaklaşık 29 bin TL daha avantajlı olacağını söyledi.