Gazete Vatan Logo

Hem modacı hem oyuncu

Amerika’da kendi markası ile Yılın En İyi Erkek Tasarımcısı ödülünü alan modacı ve oyuncu Peyman Umay, Amerika’nın popüler dizilerinde rol almayı başladı.

Hem modacı hem oyuncu

Şubat ayında New York modasının “Altın Küre”si olarak kabul edilen “Fashion Group International (FGI)- Rising Star (Uluslararasi Moda Grubu - Yükselen Yıldız) bu yılın erkek tasarımcı ödülü Amerika’da kendi markasıyla öne çıkan Türk tasarımcı Peyman Umay’a verildi. Dünya modasına yön veren isimlerin ve moda kritiklerinin oylarıyla bu ödüle layık görülen Umay, Türkiye’de büyük markalarla çalıştıktan sonra 2011 yılında kendi ismiyle kişiye özel erkek giyim markasını kurdu. Üç yıl gibi kısa bir süre içerisinde Hollywood’un yıldızlarından, Amerikan futbol ve basketbolun ünlü oyuncularına, müzik dünyasının starlarına kadar birçok ünlü ismi giydirmeye başladı. Ürünlerini tercih eden ünlüler arasında; Mickey Rourke, Jeremy Piven, John Legend, Amerikan futbol oyuncusu David Diehl, sunucu Scott Pelley, ünlü Şef Todd English, oyuncu Ryan Serhant Sonja Morgan bulunuyor.

Amerikan dizilerinin favorisi

Peyman Umay, koleksiyonlarına 2013 yılında kişiye özel kadın ve 2015 yılında hazır giyim erkek markalarını ekledi. 2015 yılında ilk “Peyman Umay” mağazasını Colorado’nun dünyaca ünlü kayak merkezi Aspen’de açtı. Peyman Umay’ın hayatı TRT Türk’te “Tesadüf Değil” programında 30 dakikalık belgesel olarak yayınlandı. Moda dünyasının yanı sıra aynı zamanda oyunculukta da adından söz ettiren Umay bir çok yabancı yapımda yer alarak büyük beğeni topladı.

Haberin Devamı

Üç yıl New York Film Akademisi'nde oyunculuk eğitimi alan Umay, “Design Star,” “The Real Housewives of NY”, “Million Dollar Listings” ve "The Celebrity Apprentice” gibi dizilerde canlandırdığı karakterle dikkat çekti. Amerika'daki film ve dizilerde rol almaya devam eden Umay'ın Türkiye'de de bir yıl içinde dört filmde rol almayı başardı. Son olarak, Aşk Uykusu filmiyle seyirci karşısına çıkan Umay, yeni filminin vizyona girmesi için gün sayıyor.