Gazete Vatan Logo

Hayalindeki polis rolünü oynuyor

Meryem dizisinde rol alan ve komiser Burcu rolüne hayat veren Serenay Aktaş bu rolün çocukluk hayali olduğunu söylüyor. Güçlü kadın rollerini oynamayı sevdiğini anlatan Aktaş bunu şöyle açıklıyor; "Kendime bu tarz rolleri yakıştırıyorum, çünkü bu konuda çok hassasım. Kadın asla ezilmemeli, dik durmalı ve bu anlamda gücümüzün farkında olmalıyız."

Hayalindeki polis rolünü oynuyor

Meryem ve oynadığın karakter Burcu sana nasıl hissettiriyor? Uzun süreden beri beklediğin bir rol müydü?

İçinde bulunduğum proje gerçekten çok kıymetli. Bu anlamda çok mutluyum. Aslında Meryem öncesinde defalarca polis rolü oynamak istediğimi röportajlarımda belirtmiştim. Kesinlikle uzun süre beklediğim, hayalini kurduğum bir roldü. Polis rolünü oynamak çocukluk hayalimdi. son 1 senedir hep dilimdeydi. Beni Burcu'yla tanıştırdıkları için başta yapımcımız Erol Avcı’ya ve Tmc ve Kanal D ailesine tekrar teşekkür ederim.

Güçlü kadın rollerini kendine çok yakıştırdığını söyleyebilir miyiz? Genelde tercihin dişli roller mi oluyor?

Kendime bu tarz rolleri yakıştırıyorum, çünkü bu konuda çok hassasım. Kadın asla ezilmemeli, dik durmalı ve bu anlamda en çok kendi gücümüzün farkında olmalıyız. Tercihim dişli roller olmuyor. Kimsesiz kalmış bir kadını, hayatın derinliğine çekilmiş veya şiddet gören bir kadının uyanışını da canlandırabilirim. İyi veya kötü, rolleri okuduğum gece beni uyutmaması lazım. Burcu’yu okuduğumda sabaha kadar bu rol benim olmalı diye evrene enerji gönderdim.

Haberin Devamı

Sen ne kadar duygusal ve vicdanlısın nelere dayanamaz ve tepkini verirsin?

Sanırım görünenden de fazla duygusalım. Çok çabuk gözlerim dolar, çaktırmamak için içime akıtırım yaşlarımı. Vicdana gelirsek her insanda olması gereken bir duygu, bende de fazlasıyla olduğunu düşünüyorum ki bundan asla rahatsızlık duymuyorum. Keşke herkesin vicdani duyguları biraz ağır bassa, o zaman inanıyorum ki duyduğumuz iç sızlatan çoğu olay olmayacaktır... Ben en büyük mahkemenin insanın kendi vicdanıyla olduğunu düşünüyorum. Eğer her akşam kafamı yastığa koyduğumda vicdanımda bir rahatsızlık hissediyorsam o gün bir şeyler yanlıştır, belki istemeden de olsa hata yapmışımdır.

Hakkının yendiğini düşündüğünde, adaletsizliğe şahit olduğunda tavrın ne olur?

Kendime yapılan bir adaletsizlik olduğunda çoğu zaman içimde fırtınalar kopar ancak sırf huzursuzluk çıkmasın diye sesimi çıkarmazdım, ama şimdiler de anlıyorum ki bu durum beni içsel olarak çok yoruyor. Artık mümkün olduğunca bir haksızlık olduğunda sesimi çıkartmaya çalışacağım, başkalarının kalbini kırmamak için çok sessiz kalabiliyorum ama kendi kırgınlıklarımı göz ardı ediyorum bu da yorabiliyor insanı... Başkasına yapılan adaletsizliğe karşı susmam ki ortada ciddi bir konu varsa susmamalıyız. Bir önceki sorunun cevabında da söylediğim gibi adaletsizliklere karşı tepkim her daim tepki göstermek olacak yoksa kafamı yastığa koyduğumda vicdanım rahat bırakmaz beni.

Maskülen ve seksi bir havan olduğu söyleniyor. Bu yorumlara ne diyorsun? Sen nasıl anılmayı tercih edersin?

Birçok insanın karşısına çıkıyoruz, göz önündeyiz. Maskülen bulan, seksi bulan, kadınsı bulan, güzel bulan, masum bulan, çirkin bulan, sempatik ve soğuk bulan da oluyor. Herkes görmek istediğini görüyor belki de elbette güzel şeyler duymak her insan gibi hoşuma gidiyor ama illa herkes öyle görecek değil.

Bu yüzden şöyle böyle anılayım demeyi doğru bulmuyorum ama şunu söyleyeyim her gün başka modda olabilirim seksi, maskülen, şık, spor, çirkin güzel ve ya masum. Biraz ruh halime bağlı sanırım. Aslında Muhteşem Yüzyıl'da oynadığımda herkes çok masum buluyordu. Futbol oynarken görüntülerim maskülen görünmüş olsa da neredeyse ruj ve rimel sürmeden çıkmadığım maç olmamıştır. Bence ekranda gerçek karakteriniz dışında izleyiciyi oynadığınız karakterlerin yansıttığı enerjiyi kabul ediyorlar. Beni sokakta gören izleyiciden ise bu aralar en çok sen ne kadar masum bir kızsın yorumu yapıyor. Beklide komiser Burcu’nun verdiği güçlü kadın mesajı ile birlikte aslında masum ve duygusal bir kadın ekrana yansımış olabilir.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Geçen sezon yaptığın tiyatro seni nasıl besledi? Tiyatro yapmış olmak ekstra bir özgüven verdi mi?

Kesinlikle iyi ki yapmışım diyorum. Aslında menajerim bana ilk bu teklifle geldiğinde biraz tedirgin oldum sonrasında başarmak için cesur olmak gerektiğini düşündüm. Oyunculuk uzun bir yol ve ne kadar yol kat edersen et mutlaka öğrenilecek ekstra bir bilgi var. Sahneye çıkmak seyircinin tepkisini anında alabilmek bambaşka bir heyecan ve tecrübeydi. Tiyatro ve ekranın önünde olmak çok farklı şeylermiş bunu anlamış oldum. Oyunculuk yapıyorsam o sahneye de çıkmalıyım dedim ve o ilk sahneye çıktığım gün aldığım alkışlar beni inanılmaz duygulandırmıştı. Hem işime kattıkları hem de ruhuma kattıklarına bakarsak tiyatro beni oldukça besledi. Tabi ki sevgili hocam Serkan Atar’ın tiyatro sahnesindeki tecrübesinden fazlasıyla faydalandım. Bu vesileyle tekrar teşekkür etmek isterim kendisine. Özgüvenim vardı elbette ama bizim işimizde sürekli kendine yeni bir şeyler katman gerekiyor. Çok çalışıyorum ve çok çalışmam gerekiyor...

Haberin Devamı

Bu aralar edindiğin yeni alışkanlıklar, hobiler var mı?

Oldukça yoğun çalışıyoruz bu sebeple bir böyle fırsatımın olması sanırım bu aralar çok zor. Boş zamanım çok az oluyor spora bile fedakârlık yaparak zaman ayırıyorum. Aileme zaman ayırmaya çalışıyorum. Önümüzdeki günlerde oyunculuğuma katkı için eğitime de başlayacağım.

Yapmaktan asla vazgeçmeyeceğin neler var?

Ailemle zaman geçirmek, spor yapmak ve mesleğimi icra etmek... Hayatımın temeli şu an bunlar o yüzden vazgeçeceğimi sanmıyorum ve vazgeçmekte istemem.

Senin eklemek ve özellikle üzerinde durmak istediğin şeyler var mı?

Başladığımız günden beri bizi yalnız bırakmaya izleyenlerimize sonsuz teşekkür ediyorum...

Ben Burcu'yu izleyici ile buluşturmak için çok heyecanlıydım ve aldığım tepkiler de beni çok

mutlu ediyor... Umarım böyle devam eder. Sevmek sevilmek güzel bir duygu iyi ki varlar ve

var olsunlar...