Gazete Vatan Logo

Hayalim kendi sergimi açmak

4N1K filminde başrolü üstlenen Gözde Mutluer şimdiden başka bir filmin hazırlığında. Hayallerinden bahseden oyuncu kendi sergisini açmak istiyor ve bol bol yazıyor.

Hayalim kendi sergimi açmak

4N1K nasıl bir film oldu?

Eğlenceli ve dinamik bir gençlik filmi oldu. 4N1K her şeyiyle çok özel benim için. Yeni neslin kendi sesini duyurabilmesi aktarabilmesi bile bence muhteşem bir şey. Bilmeyenler için 4N1K Büşra Yılmazın 21 yaşında internet üzerinden yazmaya başladığı ve sonrasında kitaplaştırılan bir roman. Okuyan herkes tarafından sevilmiş benimsenmiş bir hikayenin sinemaya uyarlaması. Türkiye'de gençler için böyle bir filmin yapılmış olması güzel.

4 erkek arasında 1 kızın hikayesinin konu edildiği bir filmde rol almak nasıl?

Lisede 4 erkekle aynı sınıftaydım okulun en belalı sınıfıydık. Bence hiçbir fark yok. Benim için en heyecan verici şey bu dobralıkta ve bu kadar samimi bir dili olan romanın Türkiye’de yazılmış olması sesini duyurmuş ve çoğaltmış olmasıydı. Uzun bir hazırlıktan sonra sete girdik çok ses getirecek bir iş yaptığımızı hissediyordum hep.

Filmdeki gibi yakın arkadaşlarınız erkek ağırlık mıdır?

Bende durumlar daha dengeli. Erkeklerle de kızlarla da aram iyi. Çok kolay arkadaş ediniyorum zaten. Ne varsa eski sağlam dostluklarımızda var.

Haberin Devamı

Hayatınızda filmden benzerlikler var mı?

Tabii ki var ben Yaprak’a çok benzetiyorum zaten kendimi. Yapraktan öğrendiğim çok şey var. Avizeyle dertleşmek mesela. Bir süredir ben de kendi masalımı keşfediyorum örneğin. Coşku, heyecan, karın ağrısı hepsini aynı anda yaşıyorum içimde. Olduğun gibi olmanın gerçekten üzücü yorucu olabildiği bu meslekte Yaprak bana nefes verdi sanki. Kim olduğunu bul ona sıkıca sarıl demek lazım kendine sık sık.

Ekranda var olmak yetenek gerektirir

Gelecek hayallerinizi neler?

Çok fazla hayal kuruyorum. İşle alakalı olarak kendi yazdığım bir karakteri canlandırmak yine kendi yazdığım başka bir hikayenin de yönetmenliğini yapmak olabilir.

Kişisel sergi açmak en büyük hayallerimden. Eylül ayında portre sergimi açıyorum. Resimlerimin edisyonlarına disyon.com’dan ulaşılabilir.

Fiziksel görünüş kamera karşısında ne kadar büyük avantaj?

Fiziksel görünüş ile televizyonda sadece görünebilirsin. Var olmak çok çalışmayı ve yeteneği gerektiriyor. Aynı zamanda da iyi bir karakter...

Haberin Devamı

Oyunculuk eğitimleri ile kendimi buldum

Sizi oyunculuğa yönlendiren neydi?

Hep oyuncu olmak isteyenlerden değildim. Oyunculuğun ne kadar kıymetli bir meslek olduğunu anladığımda bu mesleğe başlamıştım. Oyunculuk eğitimleri kendimi buldurdu bana.

Kamera arkasında da işler yapıyorsunuz. Sıla’yla çalışmaya devam ediyor musunuz?

Bir süre çalışamadık fakat bugünlerde Sıla için bir albüm kapağı tasarımını daha yapıyorum.

Yazmakla aranız nasıl?

Yazmak benim için iç dökmek. Yarım yamalak onlarca günlüğüm var. Hikaye kurmayı seviyorum ama daha çok senaryo üzerine taslaklarım var.