iPhone’larda Home tuşuna güle güle

Apple, merakla beklenen yeni iPhone modellerini 12 Eylül’de düzenlediği etkinlikte tanıttı.

Geçtiğimiz sene tanıştığımız iPhone X modelinde home tuşunu kaldırıp çentikli ekran tasarımına geçen Apple, iPhone 8 ve 8 Plus modellerinde klasik ekran tasarımını ve home tuşunu korumuştu. iPhone X ile başlayan yeni tasarım anlayışına devam edilip edilmeyeceği merak konusuydu. Apple, radikal bir kararla yeni iPhone modellerinde home tuşuna yer vermedi ve çentikli tasarımı yeni modellerinde standart hale getirdi.

iPhone 6s, iPhone 6s Plus ve iPhone SE ve 10’uncu yıl özel modeli iPhone X satıştan kaldırıldı.

3 yeni iPhone modeli

Bugüne kadar rakamlarla devam eden iPhone model isimlerinde artık rakam yer almıyor. iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR isimleri ilk başlarda biraz kafaları karıştıracak gibi görünse de meraklılarının bu isimlere alışması uzun sürmeyecektir.

5.8 inç ekrana sahip iPhone Xs ve 6.5 inç ekrana sahip iPhone Xs Max en gelişmiş özellikleri sunan üst seviye iPhone modelleri olurken 6.1 inç ekrana sahip iPhone XR ise kırmızı, sarı beyaz, mercan, siyah, mavi renk seçenekleriyle rengarenk ve nispeten ucuz bir iPhone modeli olarak konumlanıyor.

Haberin Devamı

Milli markalar iPhone’a karşı
Akıllı telefonda Made in Turkey dönemi
Akıllı telefon pazarının global markalarına kafa tutan yerli markalarımız Çin’deki üretimlerini Türkiye’ye taşıyarak rekabette öne geçmeyi hedefliyor.
reeder, Samsun’da üretime başladı
Türkiye’nin yerli teknoloji markalarından reeder’ın Samsun’daki yerli telefon fabrikasının açılışı 31 Ağustos’ta reeder kurucu ortakları Uygar Saral ve Sezen Sungur Saral’ın ev sahipliğinde yapıldı.
Yaklaşık 100 kişinin çalıştığı ve yıllık 600 bin cihaz üretim kapasitesine sahip fabrikada ilk etapta tuşlu telefon olan F1 modeli üretiliyor. Nostaljik bir model olan reeder F1, dokunmatik ekranlara alışamayan kullanıcılara hitap ediyor. 320x240 piksellik 2.4 inç ekrana sahip olan telefonda 1700 mAh pil, Bluetooth desteği, FM radyo gibi özellikler mevcut.
reeder Samsun fabrikasında ilerleyen dönemde P13 akıllı telefon modelini de üretecek. Yerli malı olacak telefon 5.9 inç büyüklüğünde ekran, Android 8.1, 4 çekirdekli 1.3 GHz MT 6739 işlemci, 3 GB RAM, 13 Megapiksel ana, 8 Megapiksel ön kamera, 4000 mAh pil gibi özellikler sunacak.
iPhone getir, reeder götür!
Ekonomiye destek için bir kampanya başlatan reeder, iPhone modellerini getiren kullanıcıların, telefonlarının değeri düşüldükten sonra yeni bir reeder sahibi olmalarını sağlıyor.
General Mobile’ın üretim üssü İstanbul
Diğer bir yerli akıllı telefon markamız olan General Mobile, İstanbul İkitelli’de geçen sene kurduğu fabrikada 1 milyon adet akıllı telefon üretip 33 ülkeye ihraç etme başarısını gösterdi.
Yeni amiral gemisi model: GM 9 Pro
Tüm üretimini İstanbul’a taşıyan General Mobile Made in Turkey etiketi taşıyan en yeni modeli olan GM 9 Pro’yu geçtiğimiz günlerde tanıttı.
Yapay zeka ile güçlendirilen 12MP ve 8MP’lik çift kameraya sahip GM 9 Pro, popüler kamera test sitesi DxOMark tarafından test edildi. GM 9 Pro, fotoğraf performansından 91 puan, Video Görüntü Sabitleme (EIS)’den ise 90 puan alarak, ilk günden global markaların üst segment cihazlarını geride bıraktı.
3800 mAh pili ile yüksek pil kapasitesi sunan GM 9 Pro, 20 saate kadar kesintisiz video izleme olanağı sunuyor. GM 9 Pro ayrıca, Dolby Atmos ve çift hoparlör ile üç boyutlu ses deneyimine her an ulaşmayı sağlıyor. GM 9 Pro 2899 fiyat etiketiyle satışa sunuldu.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR