Kitap okumayı sevdirecek uygulamalar

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte alışkanlıklar da değişti. Kasetten müzik dinlemek ve DVD’den film izlemek yerine artık sadece uygulamaları kullanıyoruz. Bunlara şimdi kitaplar da eklendi. İşte istediğiniz anda kitaba ulaşmanızı sağlayacak uygulamalar.

Hayatın her alanında etkisini gösteren dijital dönüşüm alışkanlıklarımızı da değiştirmeye başladı. Artık kaset, CD almak yerine Spotify, Fizy gibi müzik servisleriyle sevdiğimiz tüm şarkıları istediğimiz anda dinleyebiliyoruz. DVD’den film izlemek yerine artık en sevdiğimiz film ve dizilere Netflix, PuhuTV, Blutv gibi uygulamalardan ulaşabiliyoruz.

Müzik, film gibi kitaplara da istediğimiz anda ulaşabilmeyi sağlayan uygulamalar var. Kitap okuyamadığımız dönemlerdeki bahanemiz genellikle vakit bulamamak ya da kitabın yanımızda olmaması olur. Yüzbinlerce kitaba istediğiniz anda ulaşmanızı sağlayan uygulamalar ile kitap okuma alışkanlıklarınız da değişecek.

850 bin kitap sanal kütüphanede
Bookmate adı gibi kitap arkadaşınız olmaya aday bir uygulama. Dünya çapında 8 milyon okuyucusu bulunan Bookmate Türkçe, İngilizce, İspanyolca, Rusça da dahil olmak üzere toplam 13 farklı dilde 850 bin civarında kitaba ulaşmanıza imkan sunuyor.

Aylık sabit bir abonelik ücreti ödeyerek abone olduğunuz Bookmate’te tüm kitaplara erişim hakkına sahip oluyorsunuz. En basit tanımla Bookmate için Spotify’in kitap versiyonu diyebiliriz. Tek bir üyelikle kocaman bir kütüphane elinizin altında.

Bookmate ayrıca sosyal bir ağ olma özelliğine sahip. Üyeler izlenimlerini, kitaplardan yaptıkları alıntıları paylaşabiliyor.

Ayrıca kitap rafları oluşturup birbirlerine öneriler sunabiliyor. Merkezinde kitabın olduğu Bookmate sosyal ağında yeni arkadaşlıklar kurmak da mümkün.

Telefondan kitap okumak gözlerinizi yorabilir, bunu önlemek için ekran parlaklığını, arka plan rengini ve yazı tipini değiştirmenize imkan sunulmuş. Uygulama, mevcut FB2 ve Epub formatındaki e-kitaplarınızı da okumanıza da imkan sunuyor. Kitapları internet bağlantınız olmadığında da okuyabilmeniz için çevrimdışı özelliği sunulmuş.

Android ya da iPhone telefonunuza Bookmate uygulamasını indirebilirsiniz. Normalde uygulamayı indirdikten sonra 1 hafta boyunca ücretsiz Premium aboneliği deneyebilirsiniz. Ayrıca web üzerinden tr.bookmate.com adresinden üye olursanız 3 aylık premium üyeliğe sadece 9 TL’ye sahip olabilirsiniz.

Sesli kitaplar ve e-kitaplar bir arada
2005 yılında İsveç’te kurulan Storytel, sesli kitaplar sunan bir platform. Hareket halindeki araçta kitap okuyamayanlar ya da kitap okumak yerine sesli kitap dinlemeyi tercih edenler için harika bir uygulama. Nerede olursanız olun kulaklığınızı takın ve yepyeni bir kitap deneyimi ile tanışın.

Storytel, Türkçe sesli kitaplar dışında farklı dildeki kitapları dinleyerek yabancı dilini geliştirmek isteyenler için de güzel bir seçenek sunuyor. Dinlemesi 20 saati bulan uzun kitaplardan 4-5 dakikalık kısa hikayelere kadar birçok farklı seçeneğin yer aldığı platformda sesli kitap dışında e-kitaplar da yer alıyor. Yakın zamanda Türkiye’ye de hizmet sunmaya başlayan Storytel, abonelik modeliyle hizmet sunuyor. 14 günlük ücretsiz kullanım sunan Storytel’in aylık ücreti ise 10 dolar.

Kitap okumayı sevdirecek uygulamalar
Ödüllerle motivasyon sağlıyor

Yılların kitap okuyucusu Kobo’nun mobil uygulamaları da kitapseverlerin gözdeleri arasında. Satın aldığınız e-kitapları hesabınıza kaydeden dilediğiniz zaman okumanıza imkan sunan Kobo’da binlerce ücretsiz kitap da yer alıyor. Satın aldığınız kitaplara Kobo hesabınız üzerinden farklı cihazlardan erişim imkanınız da var.

Uygulama içindeki okuma aktivitesi ise ne kadar kitap okuduğunuza dair istatistikleri size sunuyor. Kobo, ödül rozetler ile kitap okumak için ihtiyacınız olan motivasyonu da sağlıyor.
Kendi hikayenizi yaratma fırsatı
Tamamen ücretsiz servis sunan Wattpad, yazarları ve okuyucuları buluşturan bir platform. Milyonlarca üyesi bulunan Wattpad’de gelecek vadeden yazarların kitap ve hikayelerini ücretsiz okuyabilirsiniz. Platform üzerinde İstediğiniz türden ya da popüler hikayelere ulaşabilirsiniz. Wattpad, bestseller yerine özgün hikayeler arayanlar için sınırsız seçenek sunuyor.

Kaleminize güveniyorsanız Wattpad üzerinde bir hikaye hatta bir kitap da yazabilirsiniz. Kitabınız için diğer kullanıcılardan yorumlar alabilir ve yazarlık kariyerine ilk adımı atabilirsiniz.

Wattpad’in Android ve iOS uygulamaları mevcut. Bunun dışında web sitesi üzerinden de erişim mümkün.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR